Baidarių rūšys

Baidarės yra įvairių rūšių: sportinės, slalomo arba turistinės baidarės. Karkasinės (vientisos arba išardomos) būna gaminamos iš medžio, metalo ar plastiko,aptrauktos vandeniui nelaidžia medžiaga. Pačios populiariausios ir labiausiai paplitusios dvivietė ir trivietės sudedamos baidarės skirtos turistinėms kelionėms tiek upėmis, tiek ežerais. Paprastai baidarė komplektuojama su gumuoto audinio apvalkalu, kurią reikia specialiai paruošti prieš eksploatuojant.

Baidarės valdomos labai paprastai. Irkluojamos yra dvimenčiu irklu, o vairuojama kojiniu vairu. Kryptį dar galima išgauti plaukimo irklais. Dažnai baidarės yra maišomos su kanojomis. Norint atskirti jas reikia atkreipti dėmesį į uždangą ir irklus. Skirtumai tokie: baidarės yra uždengtas viršus, o kanoja dažniausiai irkluojama vienmenčiu irklu. Žinant šiuos skirtumus puikiai atskirsite kuri yra kuri.

Baidarės kaina nėra apibrėžta tiksliai. Kaina priklauso nuo konkretizuoto užsakymo (nauja/dėvėta baidarė, modelis, irklų, baidarių kiekis ir t.t.).