Patarimai plaukiantiems baidarėmis

Žygiai baidarėmis – tai sparčiai plintantis laisvalaikio pasirinkimas. Puikus užsiėmimas norint savo gyvenimą papildyti geromis, gražiomis ir kupinomis įspūdžių akimirkomis. Pirmą kartą pasirinkusiems šią paslaugą reikėtų pasidomėti esminiais reikalavimais.

Pradedant ruoštis žygiui baidarėmis, visuomet kyla klausimų: ką reikėtų pasiimti kartu su savimi? Kaip galima elgtis žygyje, o kaip ne? ir t.t.

Plaukimas baidarėmis patarimai:

  1. Keliaujant pasiimkite būtiniausias priemones kurių reikės keliaujant į žygį su baidarėmis. Tai yra: žemėlapis, atsarginiai rūbai (jeigu tektų sušlapti ar šilčiau apsirengti), palapinė, miegmaišis, žvejybinis peilis, apsauginės priemonės nuo vabzdžių, degtukai (degusis skystis), tualetinis popierius, asmeninės higienos priemonės, šiukšlių maišai, indai maisto gamybai ir valgymui, kirvis.
  2. Ruošiantis tiesiog vienos dienos pasiplaukiojimą siūloma pasiimti: plastikiniai maišeliai bagažui susidėti, akiniai nuo saulės, kepurė, maudymosi kostiumėlis, tualetinis popierius, šiukšlių maišai. Na, o numatytiems atvejams gali prireikti: lietmaišio, pirmosios pagalbos vaistinėlės, atsarginių rūbų.
  3. Saugumo reikalavimai keliaujant į žygį su baidarėmis: nepalikti baidarės be priežiūros, nekurti stovyklaviečių, tam neskirtose vietose, nebristi į vandenį basomis kojomis, nesėdėti ant horizontaliai užlenktų sėdynių atlošų, vandenyje būti su gelbėjimosi liemene, lipti ir išlipti iš baidarės po vieną, plaukiant negalima išlipti, stotis ar daryti kitokius veiksmus, kurie įtakotų pusiausvyros praradimą.

Prie šių taisyklių dar vienas būtinas dalykas yra prižiūrėti baidares ir jų inventorių, nes: už inventoriaus praradimą, liemenės praradimą, baidarės praradimą ar sulaužymą, irklų praradimą, sulaužymą – galimi papildomi mokesčiai.

Žygis baidarėmis tampa gerokai malonesnis susipažinus su šiais reikalavimais ir patarimais, nes tuomet galima drąsiai ir užtikrintai keliauti į žygį.