Vandens turizmas

Vandens turizmas Lietuvoje pritraukia kas kart vis daugiau susidomėjimo. Kelionės baidarėmis – tai ne tik sportas, tai ir gera pramoga praleisti laisvalaikį su šeima ar draugais. Ši pramoga tinka įvairaus amžiaus asmenims, kadangi suteikia ne tik ekstremalius potyrius, bet ir ramų, kupiną įspūdžių laiką.

Kiekvienas, norintis išbandyti plaukimą baidarėmis, gali pasirinkti maršrutą kokio jis pageidauja. Ekstremalių nuotykių ieškotojai renkasi Pietų Lietuvos ar Aukštaitijos upes, o norintys pasigrožėti gamta, miškais – Žemaitijos, Aukštaitijos upes. Siekiantiems ramaus poilsio rekomenduojamas puikus pasirinkimas – Nevėžio bei Neries upės.

Lietuvoje beveik visos upės yra tinkamos vandens turizmo pramogoms. Tačiau, norint rengti iškylas jose, reikėtų žinoti, kada ir kaip galima ten iškylauti. Didžioji dauguma upių yra tinkamos vandens turizmui ištisus metus, tačiau kartais pasitaiko ypatinga sausra. Atskiros jų atkarpos tampa ne plaukimo, o pernešimo ruožais. Geriausia rinktis pavasario laikotarpį, kai vandens lygis yra smarkiai pakilęs ir upės tampa sraunesnės bei įdomesnės „ekstremaliam” plaukimui. Norint patirti adrenalino antplūdi, patariama rinktis pavasarį, kai vandens lygis smarkiai pakilęs, todėl upės tampa sraunesnės.