Ko reikia norint automobilį remontuotis pačiam?

Remontuotis automobilį pačiam – daug pigesnis būdas, nei vežti automobilį į servisą. Jūs ne tik sutaupysite pinigų, bet ir tiksliai žinosite kokie darbai yra atlikti automobiliui, iš kur užsakytos detalės. Vienintelis Jūsų priešas, tai laikas. Automobilio tvarkymas užtrunka nemažai laiko, tačiau jei Jums tai yra hobis arba norite išbandyti savo jėgas – pradėkite! Gyvename pasaulyje, kuriame yra internetas, o jame atsakymai į klausimus. Taigi, drąsiam startui padės informacijos paieškos.

Pati svarbiausia taisyklė – laikytis visų saugumo priemonių!

Pasiruošimo darbai prieš pradedant remontuoti automobilį pačiam turėtų prasidėti nuo saugumo instruktažo sau. Įvairios priemonės, naudojamos automobilio remontui, gali būti pavojingos sveikatai ir net gyvybei. Žiniasklaidoje nuolat pasirodo įvairios istorijos apie nukentėjusius žmones, kurie vieni remontuodami savo automobilį susižalojo. Priklausomai nuo jūsų norimo atlikti darbo apžvelkite darbo priemones. Norite apžiūrėti ar remontuoti automobilio dugną ar ten esančias detales? Šiam darbui itin patogu turėti garažą su „duobe“. Vadinamoji duobė, tai nusileidimas po automobilio stovėjimo vieta. Tai saugus būdas remontuoti automobilio dugną, nes nereikės pasitelkti jokių priemonių automobiliui pakelti. Jei tokios galimybės neturite ir naudositės domkratu – aklai juo nepasitikėkite. Galimi įvairūs scenarijai – nepastebėjote, jog vieta, pavyzdžiui automobilio slenkstis, surūdijęs. Tokiu atveju domkratas gali lūžti, o automobilis prispausti Jus.

Rinkitės kokybiškas priemones

Prieš pradedant darbą svarbu žinoti ką tiksliai norite remontuoti. Jei žinote nuo ko reikia pradėti remonto darbus, pasikonsultuokite su specialistu – kaip tai geriau padaryti, kokios priemonės yra reikalingos. Rinkitės tik patvirtintos kokybės įrankius. Kokybiški įrankiai neužtikrins, jog nesusižeisite, bet taip būsite geriau apsaugoti.

Išsirinkite detales

Jei remontuojamo automobilio detalė yra sulūžusi ar nepakeičiama – reikia ieškoti naujos detalės. Visai nėra būtina pirkti detalę, kuri yra ką tik iš gamyklos. Geros kokybės detalės – naudotų automobilių dalys. Dažnai skambantis pasakymas – „Sulūžo maniškis, sulūš ir taviškis“ – ne visuomet teisingas. Sulūžusi detalė turėjo būti kaip nors veikta. Temperatūrų skirtumas, drėgmė, autoįvykis ar kt. Pavyzdžiui, automobilis dažnai važiuoja per neprižiūrima ir neišasfaltuota kelio dangą, akmenukams nuolat daužantis į detalę ji įtrūko. Tuo tarpu kito automobilio, iš kurio išimta reikalinga detalė, nuvažiuoti kilometrai tik itin prižiūrimu keliu detalė išliko it nauja. Taip pat detalių kokybė gali skirtis dėl gamintojo. Automobilis gali būti toks pat, tik vieno iš jų gaminimo metu į gamybą įsipainiojo brokas, dėl kurio detalė nebūna tokia tvirta ar kokybiška. Nepamirškite, jog itin svarbu išsirinkti detalę teisingai. Žinokite automobilio pagaminimo metus, galią – net jei automobiliai identiški detalės gali skirtis. Vadovaudamiesi šiais patarimais suremontuosite automobilį savomis rankomis kokybiškai! Galbūt taip rasite naują hobį ar atpalaiduojančią veiklą?