Kaip paruošti dviratį pavasariui / vasarai?

kaip paruošti dviratį pavasariui, vasarai

Nors žiema nebuvo labai šalta ir nesulaukėme daug sniego, bet atėjus pavasariui reikėtų pasirūpinti savo dviračiu. Nesvarbu, ar juo važinėjate kasdien visus metus ar tik retkarčiais šiltuoju sezonu, dviračiu pasirūpinti reikia dėl Jūsų pačių ir aplinkinių saugumo bei dėl to, kad dviračio detalės tarnautų ilgiau.

Švara

Pirmiausia reikėtų pasirūpinti dviračio švara ir atlikti jam detalų valymą. Su specialiu grandinės valikliu nuvalykite grandinę. Jos nuimti nėra būtina, galite tik sukdami pedalus tepti valiklį ant grandinės teptuku, kol ši taps švari. Taip pat nuvalykite ir grandinės sujungimus. Po to kempine nuplaukite dviratį su šilto vandens ir specialaus muilo tirpalu, o jei tokio neturite, galite į vandenį įlašinti indų ploviklio. Šiltas vanduo geriau nuvalo riebalus ir nešvarumus. Plaudami dviratį gerai nuplaukite ir grandinę, bei ant jos esančius riebalų valiklio likučius. Nuplaukite ratus juos nuėmę ir daugiau dėmesio skirkite ant galinio rato esančiai grandinės kasetei, o prieš plaudami ją muilu ar kita plovimo priemone dar kartą nuvalykite riebalų valikliu. Ratus uždėjus atgal ant dviračio, nuskalaukite jį švariu vandeniu naudodami švarią kempinę arba tekančio vandens srovę. Bikko.ee pardavimų vadybininkas A. Astrauskas pataria „nenaudoti aukšto spaudimo srovės, ypač ant važiuoklės dalių, kad nebūtų išplauti ratų įvorių ir miniklio guolių tepalai“.

Apžiūr

Ant švariai nuplauto dviračio geriau matosi bet kokie įbrėžimai. Nusiimkite padangas ir apžiūrėkite bei apčiupinėkite, ar jose nėra jokių didesnių įplyšimų. Nuėmus ratus apžiūrėkite stabdžių kaladėles, patikrinkite, ar ten nėra susikaupusio smėlio. Palikti didesni nešvarumai stabdžiuose gali ne tik sugadinti detalę, bet ir prireikus tinkamai nesuveikti.

Sutepimas

Kad dviratis ne tik atrodytų, bet ir važiuotų kaip naujas, reikia jį sutepti. Naudokite alyvą, pritaikytą klimatui, kuriame daugiausiai važinėsite arba universalią alyvą, skirtą įvairioms oro sąlygoms. Jos užtepkite ant dviračio grandinės, o perteklių pavalykite šluoste. Supurkškite grandinės kasetę ir stabdžius aerozoliniu silikoniniu purškalu, saugančiu detales nuo korozijos, o jos perteklių nuvalykite šluoste. „Netepkite stabdžių diskų ir kaladėlių, nes stabdžių efektyvumas ženkliai suprastės ir atsiras nemalonūs pašaliniai garsai. Taip pat ant stabdymo paviršių nenaudokite poliravimo priemonių“, – pataria Bikko pardavimų vadybininkas A. Astrauskas.