Naudingi patarimai, kurie padės lengviau parduoti nenaudojamą automobilį

auto supirkimas

Automobilių pardavimas kartais tampa tikru galvos skausmu. Net ir tuomet, jei parduodama tikrai verta dėmesio mašina, pardavimo procesas ne visuomet yra pakankamai greitas ir sklandus. Kai siekiama, kad nenaudojamas automobilis būtų parduodamas kiek įmanoma greičiau, visada naudinga pasinaudoti keliais paprastais patarimais, kurie tikrai paspartins transporto priemonės pardavimo eigą.

Išnaudokite įvairias reklamos galimybes

Kartais apsiribojama vos vienu skelbimų portalu, ir tikimasi, kad automobilis bus parduotas pakankamai greitai. Tam tikrais atvejais iš tiesų pasiseka, ir pardavimo procesas netrunka labai ilgai, tačiau dažniausiai tenka šiek tiek palaukti, kol kas nors atkreips dėmesį į jūsų patalpintą skelbimą. Būkite gudrūs ir išnaudokite įvairias reklamos galimybes: informaciją apie parduodamą automobilį talpinkite ne tik įvairiuose skelbimų portaluose, bet taip pat ir socialiniuose tinklalapiuose (tam puikiai tinka įvairios specializuotos grupės ir pan.) Parduodamo automobilio skelbimu naudinga pasidalinti ir su draugais: galbūt juos sudomins galimybė įsigyti jūsų nenaudojamą transporto priemonę.

Ar esate pasiryžę mažinti automobilio kainą?

Jei pirkėjų paieška trunka pernelyg ilgai, turėtumėte pagalvoti, ar nustatėte tikrai protingą transporto priemonės kainą. Dar prieš talpinant skelbimą vertėtų pasidomėti tuometinėmis rinkos kainomis ir įvertinti transporto priemonės būklę. Natūralu, kad daugybę trūkumų turinčio automobilio nepavyks parduoti pakankamai aukšta kaina, todėl į tai vertėtų pasižiūrėti gana kritiškai. Tikėtina, kad sumažinę transporto priemonės kainą automobilį galėsite parduoti gerokai greičiau, taigi, pagalvokite, ar esate tam pasiryžę.

Palaikykite automobilio švarą

Kai su potencialiu pirkėju susitarsite dėl transporto priemonės apžiūros, pasirūpinkite, kad jūsų automobilis spindėtų švara. Nors pardavėjai tuo tikrai ne visada pasirūpina, tačiau tikrai be reikalo: ką tik nuplauta transporto priemonė visada atrodo kur kas estetiškiau, taigi, tai gali turėti įtakos ir sandorio sėkmei. Naudinga ne tik nuplauti automobilio kėbulą, bet taip pat išvalyti transporto priemonės saloną: nepamirškite, kad suinteresuotas pirkėjas tikriausiai norės atlikti bandomąjį važiavimą.

Pasirūpinkite kosmetiniu remontu

Kartais pakanka pakeisti vos kelias nebrangias transporto priemonės detales (ar jas suremontuoti). Nors tai dažniausiai reikalauja laiko ir lėšų, tačiau norint greičiau parduoti automobilį kosmetinis remontas yra tiesiog būtinas. Potencialūs pirkėjai dažniausiai tikisi, kad kurį laiką dar nereikės rūpintis automobilio remontu, todėl pasistenkite pakelti transporto priemonės vertę ir atlikite tam tikrus remonto darbus. Kartais net ir pakeisti ratlankiai gali daryti tikrus stebuklus!

Svarbi smulkmena: nepraleiskite skambučių!

Planuojantys įsigyti automobilį dažniausiai neapsiriboja vos vienu skelbimu, todėl svarbu pasirūpinti, kad į potencialių pirkėjų užklausas sureaguotumėte laiku. Kol patalpinti skelbimai vis dar bus aktualūs, pasistenkite telefoną laikyti prie savęs, o tuomet, jei neturėsite galimybės atsiliepti į skambutį, nutaikę laisvą minutę perskambinkite. Tikrai ne visi pirkėjai yra nusiteikę skambinti antrą kartą!

Pasidomėkite, ką siūlo automobilių supirkėjai

Tokią galimybę automobilių pardavėjais kartais paprasčiausiai pamiršta arba mano, kad pasiūlyta pinigų suma bus pernelyg menka. Tikrai be reikalo: transporto priemones superkančios įmonės dažniausiai gali pasiūlyti tikrai patrauklią kainą, o pardavimo procesas tampa gerokai greitesnis ir sklandesnis. Auto supirkimas Vilniuje puikiai pasiteisina tuomet, jei visus transporto priemonės pardavimo klausimus norima išspręsti vos vieno susitikimo metu. Pirmiausia galite pasidomėti, kokia preliminari pinigų suma yra siūloma už jūsų automobilį: jei ji pasirodys tinkama, galėsite susitarti dėl susitikimo. Auto supirkėjai ne tik iš karto sumokės sutartą pinigų sumą, bet taip pat pasirūpins reikalingų dokumentų parengimu. Tai – paprasčiau nei paprasta!