Kaip išvengti depresijos?

Depresijos įveikimas

Sunkiai atlaikydami greitą gyvenimo tempą ir stresą, žmonės patys imasi saugoti savo sveikatą, pasitelkdami natūralią mediciną ir sveiką gyvenseną. REIKI stresui mažinti ir depresijai išvengti rekomenduoja naudoti natūralios medicinos metodus, kurie padeda nuraminti protą, emocijas ir padeda geriau jaustis, pvz., joga, meditacija ir kvėpavimo praktikos.

Kas gali susirgti depresija?

Depresija gali susirgti kiekvienas – neturi reikšmės nei išsilavinimas, nei socialinė padėtis, nei lytis ar amžius. Šią ligą gali sukelti staigus stresas, nelaimės, darbo netekimas, o kartais ji ištinka net ir tada, kai gyvenimas klostosi gerai. Depresija sergantys žmonės netenka susidomėjimo tais dalykais, kurie anksčiau buvo malonūs. Jie negali prisiversti eiti į darbą, jaučiasi kalti ir nepilnaverčiai. Kartais kenčiantieji nuo depresijos ima galvoti apie mirtį ir savižudybę.

Kaip išmokti gyventi su depresija?

Nors apie depresiją viešumoje kalbama plačiai ir garsiai, bet kol pasikeis šios ligos priėmimas mūsų aplinkoje, dar turės būti daug pokalbių šia tema. Norint išmokti gyventi su depresija, pirmiausia yra priimti, tai, kad šios ligos simptomai gali būti apie mane arba mano aplinką. Ir tai pirmas žingsnis link išmintingo santykio su savimi. Antras svarbus  momentas, išmokti gyventi su depresija, yra apie tai, kad kartą susirgus depresija ir ją įveikus, ta patirtis lieka visam gyvenimui. Todėl stiprinti santykį su savimi, su kitais ir pasauliu yra efektyviausias antidepresantas, bet jį gali pasigaminti tik pats kasdien dirbdamas su savimi. Išmokti gyventi su depresija, tai reiškia tikėti, kad kiekvienas iš mūsų esame stipresni už klastingąją ligą ir galime išmokti profesionaliai sau gyventi.