Populiariausias lietuviškas maistas: kuo nustebinti svečius iš užsienio?

Maistas – vienas tų dalykų, kuris suvienija žmones, nepriklausomai nuo to, kokiuose pasaulio kampeliuose jie begyventų. Na, o atvykę svečiai iš užsienio tikrai yra nusipelnę paragauti pačių skaniausio ir, žinoma, paties populiariausio maisto. Taigi, kas turėtų patekti į šį sąrašą?

Šaltibarščiai

Vargu, ar būtų galima rasti lengvesnį, skanesnį bei naudingesnį patiekalą nei šaltibarščiai, karštą vasaros dieną? Taigi, jei laukiate svečių iš užsienio šiltuoju metų laiku, būtinai pavaišinkite juos šaltibarščiais (žinoma, toks pasirinkimas tiks ir kitais metų laikais). Nieko keisto, kodėl šį patiekalą taip mėgsta mūsų tautiečiai. Na, ir, žinoma, būtinai nepamirškite prie šaltibarščių patiekti karštų bulvių.

Kėdainių blynai

Šalies viduryje esantys Kėdainiai vis labiau ir labiau garsėja Kėdainių blynais, kuriuos ypač palankiai vertina ne tik mūsų tautiečiai, bet ir atranda vis daugiau turistų. Taigi, jei laukiate svečių iš užsienio, būtinai pavaišinkite juos Kėdainių blynais. Tai – sotus ir itin gardžiai kvepiantis patiekalas, suteiks jaukumo ir maloniai sušildys vėsią dieną.

Kuršėnų vyniotinis

Vienas ryškiausių bei ypač populiariausių lietuviškų kepinių – Kuršėnų vyniotinis, nepalieka abejingų, jam neatsispiria nei maži, nei dideli. O kitaip ir būti negalėtų, juk minkštas bei purus biskvitas ir gardus, lengvas varškės kremas sudaro iš tiesų tobulą derinį. Taigi, palepinkite ir savo svečius šiuos puikiu desertu.

Medutis

Dar vienas puikus pasirinkimas, kai norisi palepinti svečius iš užsienio ir supažindinti su populiariausiais lietuvių pasirinkimais. Šio pyrago receptą dar puikiai žinojo daugelio iš mūsų močiutės ir, nieko keisto, kodėl paslaptys apie tai, kaip iškepti šį puikų skanėstą, yra perduodamos iš kartos į kartą.

Taigi, lietuviškas maistas tikrai turi kuo sužavėti. Domina populiariausias lietuviškas maistas ir nori apie tai sužinoti daugiau? Spauskite http://www.nelysk.lt/paslaugos/maistas-i-namus/.