Mezgimo būdai

Mezgimas yra vertinamas kaip viena labiausiai atpalaiduojančių veiklų. Taigi, jei po sunkios darbo dienos norisi atsipalaiduoti, pats metas griebtis mezgimo. Tačiau dar viena puiki šios veiklos savybė yra ta, kad jos metu sukuriami puikūs rezultatai – galite pasipuošti vienetiniais drabužiais, aksesuarais ar jais papuošti kitus. Na, o, kad gebėtumėte sukurti kuo daug įvairių drabužių bei aprangos detalių, labai svarbu išmanyti mezgimo būdus. Tad, kviečiame sužinoti, kokie yra mezgimo būdai.

Entrelac technika

Vienas iš mezgimo būdų yra Entrelac technika. Šis mezgimo būdas yra ypatingas tuo, kad tai yra tekstūrinis mezgimo būdas, o jo rezultatas – ypač estetiškai atrodantis deimantinis raštas. Belieka tik pridurti, kad, jei mezgimas buvo atliktas tinkamai, tai vaizdas primena austas audinio juosteles. Galima megzti tiek viena, tiek keliomis spalvomis, na, o, norint išgauti ypač estetišką vaizdą, reikėtų megzti keliomis spalvomis. Šis mezgimo būdas puikiai tinka ne tik megztiniams megzti, bet ir šalikams, kepurės, rankinėms, pledams.

Dvigubo mezgimo technika

Dėmesį verta atkreipti į tai, kad megzti mėgstančios merginos bei moterys, šią mezgimo techniką įvardija kaip vieną sunkiausių. Ši technika yra ypatinga tuo, kad mezgama kelių spalvų siūlais iš karto, taigi rezultatas – iš tiesų įspūdingas: išgaunamas veidrodinis spalvų efektas. Toks mezgimo būdas puikiai tinka ir drabužiams, ir aprangos detalėms megzti.

Dvispalvis Brioshe

Šis mezgimo būdas yra labai populiarus ir turi daug gerbėjų. Beje, šis mezgimo būdas turi ir kitą pavadinimą ir dar gali būti vadinamas švediškuoju mezgimo būdu. Pasirinkus šį mezgimo būdą, yra mezgama gerosiomis bei blogosioms akimis. Belieka tik pridurti, kad šis mezgimo būdas dažniausiai yra pasitelkiamas mezgant šalikus.

Norite sužinoti daugiau? Spauskite http://www.tangopc.lt/kategorija/stilius-mada/mezgimo-siulai/.