Viskas, ką reikia žinoti, apie vyriškas kojines

Šiandien mes turime privilegiją rinktis iš daugybės skirtingų tipų kojinių. Taigi, kaip žinoti, kokias kojines pirkti ir dėvėti su konkrečia apranga? Ar galite būti tikri, kad derinate tinkamas kojines su tinkamais batais? Koks kojinių ilgis yra patogiausias? Jei šie klausimai dažnai kyla jūsų galvoje, mes jums padėsime atsakyti į šiuos klausimus.

Kalbant apie kojines, netinkamas pasirinkimas gali sugadinti visą jūsų aprangą. Kad ir kokios brangios jos bebūtų, jos neatrodys gerai tol, kol neišmoksite tinkamai derinti prie atitinkamos aprangos. Šiame straipsnyje pateiksime kelis patarimus, kaip išsirinkti funkcionalias, tačiau stilingas kojines, kurios puikiai derės prie jūsų aprangos. 

Bendrosios taisyklės, renkantis kojines

  • Niekada neturėtumėte rinktis plonų kojinių savo sportiniams batams.
  • Įsitikinkite, kad kojinės gerai priglunda prie jūsų pėdų, kitu atveju jos gali nuolat smukti nuo pėdos.
  • Įsitikinkite, kad vyriškos kojinės nėra skylėtos ar su matomomis dėmėmis ir yra vienodos. Tai gali atrodyti akivaizdu, tačiau daugelis žmonių skubėdami išeina iš namų su skirtingomis kojinėmis.
  • Egzistuoja įsitikinimas, kad džentelmenas niekada neturėtų parodyti nuogos kojos. Tai šiek tiek senamadiškas mąstymas, tačiau daugelis vadovaujasi šia taisykle ir šiandien, dėvėdami kostiumus. Taigi, turėtumėte dėvėti kojines iki kelių.

Kojinių ilgis

Kojinės yra skirtingo ilgio, o kokio ilgio kojines turėtumėte pasirinkti, visiškai priklauso nuo jūsų aprangos. Kalbant apie vyriškas kojines, jos paprastai būna labai trumpos (puskojinių tipo), trumpos kojinės iki kulkšnies arba ilgos: iki blauzdos vidurio arba iki kelių. Puskojines derėtų dėvėti su mokasinais, nes jos nesimato, tačiau atlieka savo funkciją – saugo pėdą nuo trinties su batais. Trumpos kojinės iki kulkšnies tiks prie sportinės aprangos. Na, o ilgas kojines geriausia dėvėti prie formalios aprangos – kostiuminių kelnių.

Tinkama medžiaga

Medvilnė, vilna, nailonas ir poliesteris yra labiausiai paplitusios medžiagos kojinių gamyboje. Medvilninės kojinės gerai sugeria pėdų išskiriamą prakaitą, tačiau sunkiau garina drėgmę. Kalbant apie vilną, ji yra šiltesnė, lengvai kvėpuoja ir kaip tik, leidžia išgaruoti drėgmei. Poliesteris ir nailonas leidžia audiniui greičiau išdžiūti, bet kur kas mažiau amortizuoja pėdą. 

Tinkamas kojinių dydis

Labai svarbu pasirinkti tinkamą kojinių dydį, kitu atveju, dėvėdami kojines nuolat jausite diskomfortą. Jei kojinės jums bus per mažos – nuolat jausite kulno siūles ne toje vietoje, jei atvirkščiai – bus per didelės – nuolat smuks nuo kojos. Todėl būtina atkreipti dėmesį į kojinių dydį.

Kojinių tipai

Kojinės būna įvairių tipų. Tai jau minėtosios puskojinės, kurių visiškai nesimato, dėvint bet kokio tipo batus. Jos taip pat priskiriamos prie vasarinių kojinių. Dar yra sportinės kojinės, kurių ilgis dažniausiai būna iki kulkšnies, o sudėtyje yra daugiau sintetinių pluoštų, kad geriau išgarintų drėgmę treniruočių metu. Yra ir žieminės kojinės, kurios paprastai būna ilgos (bent jau iki blauzdos vidurio) ir yra storesnės, dažnai pagamintos iš vilnos.
Kojinės vyrų aprangoje atlieka nemažą vaidmenį, todėl įvairaus dizaino kojinių rinkiniai vyrams yra itin praktiška dovana.