Kokios  yra dažniausios drabužių priežiūros klaidos?

Drabužiai daugeliui žmonių yra vienas ypač daug džiaugsmo teikiančių pirkinių, juk būtent jie mums leidžia susidurti pačius įvairiausius įvaizdžius. Be to, drabužiai suteikia galimybę atrodyti patraukliai, puošniai ir elegantiškai, o taip atrodydami, jaučiame ir didesnį pasitikėjimą savimi. Tačiau taip pat verta nepamiršti, kad prižiūrinti drabužius, neretai daromos tam tikros klaidos dėl kurių, drabužis greičiau praranda puikią pirminę savo išvaizdą, formą ar spalvą. Taigi, kaip elgtis ir ko nedaryti, jei norime, kad įsigytas drabužis dar ilgai atrodytų puikiai?

Viena ypač dažnai daromų klaidų yra ta, kad visiškai neatsižvelgiama, iš ko yra pagamintas drabužis. Atminkite, kad tai, kas tiks vilnai, nebūtinai tiks linui, viskozei ar medvilnei. Taigi, vienas svarbiausių dalykų, ką galite padaryti vardan to, kad drabužis kuo ilgiau išsaugotų puikią pirminę savo išvaizdą, yra domėjimasis, kaip turi būti prižiūrimi audiniai ir, žinoma, šių taisyklių paisymas.

Kolekcinių audinių likučiai ar kiti audiniai pigiau – tai puiki galimybė pasisiūti rūbus iš itin aukštos kokybės audinio, tačiau dažnai susivylioję gražiomis spalvomis, nepasidomime tokių audinių priežiūros instrukcijomis. Prabangūs audiniai dažnai reikalauja papildomo dėmesio bei neretai juos reikia plauti rankomis tam, kad kuo ilgiau išliktų kaip nauji. 

Ne paslaptis, kad pastaruoju metu labai daug kalbama apie sporto naudą žmogaus sveikatai bei išvaizdai – apie tai, kaip jis gali mums padėti išlaikyti puikias kūno formas bei stangrumą, ir netgi sumažinti tam tikrų ligų tikimybę. Na, o, tam, kad sportuoti būtų malonu ir, kad būtų užtikrinti geriausi rezultatai, būtina tinkamai pasiruošti šiai veiklai. Štai, kodėl sportiniai drabužiai šiandien yra tokie populiarūs. Tačiau verta pabrėžti, kad daugelis nežino, kaip juos tinkamai prižiūrėti ir daro labai grubią klaidą – džiovina džiovyklėje. Verta pastebėti, kad būtent dėl tokio elgesio, sportiniai drabužiai kur kas greičiau praranda savo formą ir tampa nebe tokie  patogūs dėvėti. Taigi bus kur kas geriau, jei leisite jiems išdžiūti natūraliai, tik reikėtų vengti saulės atokaitos. Dar viena grubi klaida, kurią taip pat dažnai daro sportinių drabužių savininkai, yra skalavimo skysčio naudojimas. Verta pabrėžti, kad tai – ypač blogas sprendimas, kadangi sportinių drabužių sudėtyje paprastai būna nailono, o skalavimo skystyje esančios medžiagos gali jam pakenkti bei sumažinti tamprumą. 

Dar vienas grubus pažeidimas yra speciali maišelių nenaudojimas, kai skalbiami smulkūs gaminiai. Jei planuojate skalbti itin smulkius, iš plono audinio pasiūtus drabužius, geriausia juos įdėti į specialius maišelius, kad būtų išvengti struktūros pažeidimų ir, kad gaminys neprarastų savo formos. 

Dauguma žmonių yra įsitikinę, kad drabužius reikia  skalbti kuo karštesniame vandenyje – neva taip geriau pasišalins nešvarumai. Tačiau reikia atminti, kad karštas vanduo tinka tikrai ne visiems audiniams – gali juos pažeisti. Štai, pavyzdžiui, vilna ar šilkas, tikrai yra tie audiniai, kuriems netinka karštas vanduo. Tad pirmiausia pasidomėkite, iš kokių audinių pasiūti drabužiai gali būti skalbiami karštame vandenyje. 

Renkantis drabužį, labai svarbu atkreipti dėmesį ir į audinį, iš kurio drabužis yra pagamintas, todėl žmonės vis dažniau renkasi siūtis drabužius iš pačių pasirinktų medžiagų. Dabar audinius įsigyti tapo daug paprasčiau, audiniai Šiauliuose, Utenoje, Vilniuje ar kituose miestuose pasiekiami vos kelių mygtukų paspaudimu – užsisakant internetu prekės yra pristatomos bet kuriame mieste.