Kaip pratinti katiną prie naujo maisto?

Prie naujo pašaro katės ne visada įpranta pakankamai greitai, todėl šeimininkai ima sukti galvas, kaip pagreitinti šį procesą. Deja, kartais katės tiesiog kategoriškai atsisako ėsti joms paskirtą pašarą, tačiau dažnai taip nutinka būtent dėl šeimininkų daromų klaidų. Kad taip nenutiktų, naudinga išsiaiškinti, kokių taisyklių vertėtų laikytis.

Prie naujo pašaro pratinkite palaipsniui

Prie naujo pašaro pratinkite dar tada, kai senojo pašaro atsargos dar nėra pasibaigusios. Pirmąsias dvi dienas naujasis maistas turėtų sudaryti tik ketvirtadalį katei duodamo pašaro, o vėliau jo normą didinkite:

  • 1 ir 2 dieną duokite 75 proc. ankstesnio pašaro ir 25 proc. naujojo;
  • 3 ir 4 dieną duokite 50 proc. ankstesnio pašaro ir 50 proc. naujojo;
  • 5 ir 6 dieną dieną duokite 25 proc. ankstesnio pašaro ir 75 proc. naujojo;
  • 7 dieną galėsite visiškai pereiti prie naujojo pašaro.

Ši „formulė“  ne tik padeda katei prisitaikyti prie naujovių – tai taip pat leidžia išvengti virškinimo sutrikimų, kurie gali atsirasti staigiai pakeitus katės pašarą.

Jokių papildomų kąsnelių

Jei naują pašarą nuspręsite paskaninti katės mėgstamais produktais (pavyzdžiui, kepenėlėmis ar širdelėmis), tikėtina, kad katė tiesiog suės jai patinkančius maisto produktus, o jūsų parinktas pašaras taip ir liks stovėti. Jei katė turės galimybę valgyti tik vienos rūšies pašarą, jai bus kur kas paprasčiau prisitaikyti prie naujovių. Kurį laiką neduokite jokių papildomų kąsnelių: jei katė bus pakankamai alkana, ji tikrai valgys jai parinktą naują maistą.

Ar verta ieškoti katei patinkančio maisto?Ir taip, ir ne. Jei katei yra paskirta speciali dieta, kartais šeimininkai paprasčiausiai neturi galimybės ieškoti tokio maisto, kurį katė ėstų pakankamai noriai. Vis dėlto, jei ji neturi tam tikrų specifinių mitybos poreikių, galima išbandyti kelias maisto rūšis, ir katė tikrai pasirinks jai labiausiai patinkantį pašarą. Internetinėje parduotuvėje https://evet.lt/ galėsite rinktis iš tikrai gausaus katėms skirto pašaro pasirinkimo, todėl turėsite galimybę pasiūlyti katei kelias jūsų parinkto maisto rūšis. Tikėtina, kad jūsų mylima augintinė pati išsirinks tokį pašarą, kurį ėstų pakankamai noriai.