Kaip užtikrinti tinkamą šuns kailio priežiūrą šėrimosi laikotarpiu?

Keičiantis sezonui šunų augintojai gana dažnai ima skųstis šuns šėrimusi. Tenka dažniau siurbti namus ir šukuoti augintinio kailį, tačiau net ir tai ne visada lemia pakankamai gerus rezultatus. Taigi, ką daryti, kad šėrimosi laikotarpis būtų kuo trumpesnis, ir kaip sumažinti augintinio šėrimąsi?

Gali pagelbėti nukailinimo procedūra

Jei augintinis šeriasi labai gausiai, galite pasvarstyti apie apsilankymą šunų kirpykloje. Augintiniai čia išmaudomi, iššukuojami, o negyvi plaukai pašalinami naudojant specialų didelės galios džiovintuvą. Po šios procedūros augintinio šėrimasis tampa ne toks akivaizdus.

Kailio šukavimas

Šėrimosi laikotarpiu šuns kailį vertėtų šukuoti kasdien. Jei šuns pavilnė yra labai tanki, tam labiausiai tinka specialios šukos-furminatorius, kuris padeda efektyviai pašalinti apatinį kailio sluoksnį. Dengiamojo kailio šukavimui galite rinktis šukas-pirštinę, kuri surinks negyvus plaukus (tokios šukos puikiai tinka ir trumpakailiams šunims, kurie neturi pavilnės).

Pasirinkite tinkamas priemones

Pavasarį ir rudenį naudinga stiprinti augintinio kailį. Tam puikiai tinka lašišų aliejus ar kiti kokybiški žuvų taukai, kurie yra skirti šunims. Jei pastebite, kad šuns kailis labai veliasi, galite įsigyti specialią priemonę, kuri yra skirta sąvėlų iššukavimui.Priemonių, skirtų šuns kailio puoselėjimui, pasirinkimas yra tikrai nemažas: tuo galėsite įsitikinti apsilankę internetinėje parduotuvėje https://evet.lt/category/produktai-sunims. Jei dvejojate, kokios priemonės tinka būtent jūsų augintiniui, tiesiog pasitarkite su klientus aptarnaujančiais specialistais: jų patarimai tikrai leis atrasti palankiausius sprendimus.

Visavertė mityba ir pakankamas vandens kiekis

Įsitikinkite, kad sausas šunų maistas yra pakankamai geros sudėties, jei šunį maitinate tik sausu ėdalu, tuomet labai svarbu, kad visada šuo turėtų šviežio vandens, kad jį gertų. Skysčių trūkumas gali prisidėti gausesnio šėrimosi.