Kaip sumontuoti video?

Kaip sumontuoti video

Ne visi mėgsta redaguoti vaizdo įrašus, tačiau mokėti redaguoti vaizdo įrašus yra vertinga, ypač kai namuose turite išmanųjį telefoną, fotoaparatą ar net vaizdo kamerą, o originalaus vaizdo failo nenorite įkelti į socialinį tinklą ar vaizdo įrašų bendrinimo svetainė. Jei norite padaryti šiek tiek įdomesnę ir gražesnę nuotrauką, dažniausiai ją įjungus reikia pašalinti nuotraukos pradžią, o dažnai reikia pašalinti drebantį vaizdą, padarytą jį išjungus. Prie to prisideda ilgas laukimo laikas tarp įrašytų epizodų, nesusiję vaizdai ir garsai. Beveik bet kuri kompiuterio programa, kuri apdoroja (ne atkuria) vaizdus, gali juos ištrinti.

Savaime suprantama, kad norint turėti daugiau pasirinkimų, reikia daugiau programinės įrangos

Dauguma vaizdo įrašų redagavimo ir rengimo programų yra labai brangios, o siūlomos nemokamos arba pusiau nemokamos alternatyvos retai atitinka visus jūsų poreikius. Naudotis keliomis skirtingomis programomis bus išmaniau, tačiau tai sulėtins patį darbą ir apsunkins kompiuterį, todėl bus naudingiau skirti laiko paieškai ir ieškant geriausiai Jūsų poreikius atitinkančios ar sutaupančios programos, ypač jei dažnai redaguojate pasirinktą vaizdo įrašą. Geram vaizdo įrašų redagavimui vien programinės įrangos neužtenka. Taip pat turite žinoti, kaip įdiegti vaizdo klipus ar filmus ir kokių klaidų vengti. Viena iš dažniausiai pasitaikančių klaidų yra vaizdo nestabilumas. Fotografuojant su trikoju ar stabiliai laikant fotoaparatą to daryti nebūtina, tačiau judesio metu vaizdas dažnai virpa, todėl žiūrovas jaučiasi nejaukiai, todėl nesulaukia tokio dėmesio, kokio tikimasi. Šiuolaikiniai fotoaparatai turi stabilizavimo funkcijas, todėl geriausia jas įjungti prieš fotografuojant. Be to, kai kurios vaizdo įrašų peržiūros svetainės, pavyzdžiui, Youtube, gali šiek tiek stabilizuoti vaizdą, tačiau vaizdo redagavimo programos gali efektyviai išspręsti šią problemą.

Montuodami vaizdo įrašą nepamirškite perėjimo tarp skirtingų epizodų

Montuodami vaizdo įrašą nepamirškite perėjimo tarp skirtingų epizodų, ypač jei šie epizodai yra ne tik visiškai skirtingi, bet vienas epizodas buvo nufilmuotas dieną, o kitas – naktį, arba yra kitų spalvų, šviesos, ir žibintai Perėjimas. Kontrastas, kuris kenkia jautrioms akims. Šis perėjimas sukuriamas dėl programinės įrangos efektų ir jūsų sukurtų epizodų persidengimo, kuris palaipsniui tampa akivaizdesnis, kai vienas epizodas tampa tamsesnis, o kitas prasideda. Žiūrovams šis perėjimas bus malonesnis nei staigi epizodo pabaiga ir naujo epizodo pradžia. Taip pat gali erzinti garsai ar kiti triukšmai užkulisiuose, pavyzdžiui, isteriškas operatoriaus juokas arba šalia verkiantys ar žaidžiantys vaikai. Norėdami lengvai nutildyti garsą, galite naudoti kai kurias programinės įrangos funkcijas.Jei jums nereikia komentarų ar kitų garsų, galite tiesiog ištrinti visą garsą ir paleisti dainą ar dainą, kuri atitinka vaizdą. Taip, jei planuojate dalytis savo nuotraukomis viešoje vietoje, patikrinkite autorių teises, kad ateityje nereikėtų teisintis ar susidurti su kitomis problemomis. Praktikuodamiesi, išmėgindami keletą skirtingų montavimo programų, eksperimentuodami su jų funkcijomis ar skaitydami dokumentaciją sugebėsite po kurio laiko sukurti žiūrovus žavinčius vaizdelius, kurie sulauks ne tik daug peržiūrų, bus įdomus, bet ir gerų atsiliepimų, o Jūs būsite vertinamas kaip patyręs video montuotojas.

Ruošiantis vaizdo montažui reikėtų ne tik mokėti montuoti vaizdo įrašą

Tačiau ruošiantis vaizdo montažui reikėtų ne tik mokėti montuoti vaizdo įrašą, bet ir žinoti, ar tai gali padaryti jūsų kompiuteris, nes medžiagai apdoroti reikia pakankamai kompiuterio resursų. Konkrečius reikalavimus galite rasti peržiūrėję programinės įrangos specifikaciją, jos pakuotę arba aprašymą svetainėje. Be to, reikia papildomos saugyklos vietos, įskaitant kompiuterio standžiuosius diskus ir išorines laikmenas (išorinius standžiuosius diskus, didelės talpos ir didelės spartos USB atmintinės).