Ar verta vertis auskarus?

Auskarų vėrimasis tam tikrose kūno vietose priklauso nuo to, kiek tai tapo populiaru. Šiuolaikiniame pasaulyje auskarų vėrimasis neapsieina tik ties ausimis. Dabar jau auskarus galima turėti vos ne visose kūno dalyse, kuo įmantresnė vieta, tuo unikaliau atrodo.

Auskarai į bamba dar madinga?

Auskarai į bamba itin buvo populiarūs apie 2000 metus. Vėliau jų era buvo šiek tiek nuslūgusi, bet po truputi ji vėl grįžta į populiarumo viršūnę. Jeigu nusprendėte vertis auskarą į bambą, pirmiausiai turite susirasti tinkamą šios srities specialistą. Nepagailėkite pinigų žinomesniems auskarų vėrimo salonams, nes bambos zona yra itin jautri. Joje yra saulės mezginys, kurį pažeidus gali sutrikti skrandžio bei žarnyno veikla.

Auskarų į bambą yra įvairiausių, bet labiausiai rekomenduojama vertis iš aukso ar sidabro pagamintus auskarus. Taip siūloma vien dėl to, nes šios medžiagos nelinkusios sukelti infekcijų. 

O jeigu į liežuvį?

Jeigu nusprendėte vertis auskarą į liežuvį, tuomet turite žinoti faktą, kad tai reikalauja papildomos priežiūros gijimo metu. Tiesa, odontologai siūlo vengti auskarų į liežuvį, nes didėja įvairių infekcijų plitimas, sunkėja burnos higiena, dažnai nuskyla dantų viršūnėlės bei didėja dantenų ligos. Gijimo metu (apie 4 – 6 savaites) turėsite vengti itin karšto bei itin šalto maisto. Žinoma, jeigu noras yra didesnis nei baimė, tuomet darykite, kaip jums atrodo geriausia. Galbūt auskaras liežuvyje yra išraiška jūsų asmenybei. 

Kokia vėrimosi zona yra pavojingiausia?

Viena iš pavojingiausių vietų laikoma antakių zona. Šioje vietoje yra nervas, kuris atsakingas už kaktą, skruostus, akis bei apatinę veido dalį. Pažeidus šį nervą, gresia veido paralyžiavimas. 

Nerekomenduojama vertis auskarų tiems, kurie:

  • serga ūmine liga
  • turi bėdų su kraujo krešėjimu
  • turint aukšta temperatūrą
  • turi alergijų (įvairiems metalams bei papuošalams)
  • paveiktiems narkotinių medžiagų

Kaip pasirinkti tinkamą specialistą?

Nesvarbu, kokioje zonoje nusprendėte vertis auskarą, tam reikia pasirinkti kvalifikuotą meistrą. Pasirinkus „mėgėja“ gali kilti keblumu ne tik su pačiu vėrimo procesu, bet ir su gijimu. Tam, kad to išvengti, skirkite laiko paieškoms. Socialiniuose tinkluose gausu meistrų, kurie dalinasi savo darbais bei teikiamomis paslaugomis. Paskaitykite žmonių komentarus ir atsiliepimus apie konkretų meistrą ir tik tuomet užsiregistruokite vizitui.
Kvalifikuotas auskarų vėrimo specialistas stengsis atlikti auskarų vėrimo procedūrą kuo mažiau skausminga bei patars, kaip išvengti skausmų po jos. Taip pat patars kokias priemonės naudoti, kad gijimas būtų greitesnis ir sklandesnis.

Svarbiausia nepasiduokite begaliniui norui greičiau įsiverti auskarus į norimą vietą. Turėkite kantrybės ir negailėkite laiko paieškoms. Jeigu kyla baimių dėl skausmo – pasikalbėkite su auskarų vėrimo meistru. Jis jums paaiškins visą vėrimo procedūrą, padės išvengti nereikalingo streso bei pasiūlys būdu, kaip atsipalaiduoti vėrimo metu.