Ar verta puoštis karantino metu, kai daugiausiai laiko praleidžiama namuose?

Prieš karantiną dauguma mūsų gyveno ganėtinai įtemptu ritmu: daug laiko skyrėme ne vien tik kasdieniams darbams, bet taip pat ir socialiniam gyvenimui: lankėmės įvairiuose renginiuose, susitikdavom su draugais, ir t.t. Karantinas smarkiai pakeitė mūsų kasdienę rutiną… Dabar didžiąją laiko dalį praleidžiame namuose, todėl dažnai kyla klausimas, ar tikrai verta puoštis: jei niekur neišeiname, galbūt apskritai neverta rūpintis savo išvaizda?

Papuošalai geresnei savijautai

Užsitęsus karantinui vis daugiau žmonių skundžiasi prastesne nuotaika: dažnam mūsų ima atrodyti, kad įvairūs suvaržymai niekada nesibaigs, o gyvenimas nebus toks, koks buvo anksčiau. Būdų, kurie padėtų išsklaidyti niūrias mintis, yra ne taip ir mažai, tačiau psichologai teigia, kad svarbiausia yra tai, kaip mes reaguojame į iškilusius sunkumus, ir kaip bandome su jais susidoroti. Jei anksčiau mėgome pasipuošti, kodėl dabar turėtume to atsisakyti? Nors ir neturime galimybės nueiti į teatrą ar koncertą, tačiau rūpintis savo išvaizda tikrai niekas neuždraus: jei pradėdami darbo dieną daugiau dėmesio skirsime savo išvaizdai, tikėtina, kad nuotaika bus kur kas pakilesnė, o darbai eisis dar sklandžiau.

Būdas parodyti dėmesį

Jei pastebite, kad jūsų antroji pusė, draugas ar kolega nėra nusiteikęs pakankamai pozityviai, galite pagalvoti apie nedidelę staigmeną, kuri tikrai praskaidrins kasdienybę. Jei norite įteikti dovaną, tikrai nebūtina laukti svarbios progos: atsiminkite posakį, kuriame teigiama, kad mažos dovanos stiprina draugystę. Jei norite nudžiuginti kitą žmogų, tam puikiai tinka įvairios smulkmenos: odinės apyrankės, personalizuoti kaklo papuošalai, ir t.t. Jei šiuo metu neturite galimybės susitikti, taip pat galite pagalvoti apie siuntos pristatymą tiesiai į dovanos gavėjo namus. Tokia staigmena bus visiškai netikėta, todėl tokia dovana tikrai pakels ūpą.

Papuošalai – tarsi talismanai

Įvairūs papuošalai nuo seno yra naudojami kaip laimę nešantys talismanai. Nors šiandien magija tiki vis mažiau žmonių, tačiau vis dar galime išgirsti teigiant, kad vienas ar kitas papuošalas padeda pritraukti sėkmę. Net ir tuomet, jei didžiąją dalį dienos praleidžiame namuose, tai anaiptol nereiškia, kad mums visiškai nebereikia sėkmės: neretai tenka dalyvauti nuotolinėse konferencijose, ieškoma naujų verslo partnerių, ir t.t. Jei tikėsite, kad tam tikras papuošalas gali lemti kur kas didesnį pasisekimą, neabejotinai taip ir nutiks. Maža to, įvairūs aksesuarai su pasirinktu užrašu visuomet gali priminti, dėl ko stengiamės, ir koks yra mūsų gyvenimo tikslas. Tai – tik smulkmena, tačiau ji tikrai gali suteikti kur kas daugiau optimizmo.

Pamąstykite: dėl ko iš tiesų puošiatės?

Nors gali atrodyti, kad tai daroma dėl kitų, tačiau pasvarstykite, ar tai tikrai tiesa: didžioji dalis žmonių nė nepastebi įvairių aksesuarų, tad ar tikrai verta dėl jų puoštis? Iš tiesų įvairūs papuošalai  yra reikalingi ne dėl kitų žmonių, bet dėl savęs: įvairūs aksesuarai neretai pakelia nuotaiką ir verčia jaustis ypatingai, tad tikrai verta šiek tiek pasipuošti net ir tada, kuomet liekate namuose. Jei karantino metu imtų slėgti niūrios nuotaikos, pagalvokite, kaip būtų galima tą ištaisyti: kartais prireikia įsigyti naują aksesuarą, kuris tikrai džiugintų ir verstų jaustis kur kas geriau.