Darbo apsaugos priemonių gausa. Kurios priemonės yra reikalingos?

Saugumo jausmas, tai yra reiškinys, kurį norime jausti darbo metu. Saugia darbo vieta turi pasirūpinti darbdavys, tačiau patogia apranga, tinkamais batais ir apsauginėmis priemonėmis, dažniausiai, turi pasirūpinti pats. Geriausia rinktis apsaugos priemones tuomet, kaip nustatoma, kokie pavojai gali nutikti darbo metu. Jei dirbama su aukšta temperatūra yra naudojami akiniai, o jei yra galimybė nukristi – antkeliai. Nereikia naudoti visų apsaugos priemonių, nes jos prideda svorio, o jei jos nereikalingos tai tik maišys.

Darbo saugos priemonės dažniausiai užsakomos internetu, nes ten matomi prekių aprašymai ir kodėl jas verta pirkti. Štai keletas populiariausių prekių, kurios suteikia apsaugą:

Apsauginės veido kaukės. Apsaugoti veidą yra itin svarbu, nes per burnoje esančias seiles yra platinamos bakterijos. Pandemijos metu labiausiai apsisaugojimui tinka vienkartinės kaukės, kurios padeda apsisaugoti.

Dezinfekcinis skystis rankoms. Rankomis visi liečiame paviršius, o jei nedirbate vienas, privaloma rankas dezinfekuoti tam, jog liga neplistų.

Antkeliai. Šios apsaugos priemonės gelbsti mūsų kojas nuo didelio nuovargio, jei reikia ilgai klūpėti. Toks klūpėjimas nekenkia, nes kelienių antkeliuose yra paminkštinimai. Taip pat antkeliai padeda išvengti kelių skausmo ir netikėtų sužeidimų. Juos galima nešioti tiesiog ant kelnių ar po jomis.

Suvirintojo pirštinės. Šios suvirintojo pirštinės sulaiko karštį, yra atsparios ugniai ir įvairiems skysčiams. Būtinai turi būti gaminamos tik iš aukščiausios rūšies medžiagų.

Apsauginiai šalmai. Šalmo pagalba yra apsaugoma galva nuo netikėtų nutikimų. Jei statybų metu kristų plyta Jums ant galvos, tai šalmas išgelbėtų Jums gyvybę.

Veido skydeliai. Veido skydelius naudojame pjaunant žolę, dirbant su karštais metalais ar kitomis medžiagomis.

Apsauginiai akiniai. Apsauginių akinių pagalba niekas nepateks į Jūsų akis, jokios dulkės ar medžiagų dalelės, taip pat akiniai saugo nuo VU spindulių.

Darbo apsaugos priemonės yra privalomos, jei jaučiama bent maža rizika. Juk svarbiausia pasirūpinti savo sveikata ir gerove, dėl to dėvėkite apsaugines priemones, pandemijos metu nepamirškite dėvėti kaukių ir dezinfekuotis rankas.