Dovanos šeimai – kaip išrinkti tinkamiausią?

Dovanos šeimai – daugeliui atrodo, kad jos įpareigoja, nes reikia dovanoti tai, kas patiktų ne vienam, o dviem ar daugiau asmenų. Tačiau neapsirikite – dovanų kuponai pramogoms ar kitoms įdomioms veikloms gali būti puiki idėja, kurią šeima vertins labiau nei materialų daiktą. Juk prasmingas laikas kartu – neįkainojamas! Svarbu tik „pataikyti“ su pačia veikla: kad ji atitiktų tų, kuriuos sveikinate, pomėgius ar asmenines savybes. Dalinamės patarimais, kurie padės pasirinkti teisingai.

Kam dovanojate?

Jei renkate dovaną šeimai, pirmiausia reikėtų apgalvoti, kas šie žmonės ir kaip esate susiję. Ar ieškote dovanos seneliams, tėvams, vaikams, draugams, ar tolimiems giminaičiams? Pavyzdžiui, tėvams puikiai tiks romantiškos veiklos drauge – nakvynė dvare, vakarienė žvakių šviesoje ar jodinėjimas žirgais. Seneliams aktyvios pramogos gali būti mažiau aktualios, todėl vertėtų pagalvoti apie SPA paslaugas, sveikatinimosi procedūras, kurios skirtos dviem. Jei šeima, kuriai ieškote dovanos, didelė ir joje yra vaikų, būtinai atrinkite veiklas, kurios nebus per sudėtingos, bet įtrauks ir mažuosius. Tai gali būti apsilankymas vandens ar batutų parke, kelionė į zoologijos sodą ir pan.

Kokie pomėgiai?

Dovanojant itin svarbus aspektas – kaip gerai pažįstate tuos žmones. Jei žinote jų pomėgius, slaptas svajones ar kokio tipo asmenybės vyrauja šeimoje, galima įteikti personalizuotą dovaną. Pavyzdžiui, jei šeima labai daug dirba ir yra žinote, kad jie pervargę, labai tiktų poilsis viešbutyje arba namelyje atokiau nuo miesto. Jei šeima yra be galo aktyvi, pataikysite dovanodami apsilankymą vandenlenčių parke. Jei visgi nesate tikri, ar gerai pažįstate šeimą, kuriai norite įteikti dovaną, reikėtų įteikti kažką universalaus, kas patinka visiems. Tai gali būti apsilankymas restorane, maisto ar gėrimų degustacija, pažintinių objektų lankymas.

Koks jūsų biudžetas?

Perkant bet kokio tipo dovaną reikėtų įvertinti savo biudžetą ir galimybes. Jei jums svarbi kaina, ieškokite dovanos internetu. Dažnai laisvalaikio dovanų portalai gauna geresnius pasiūlymus iš paslaugos teikėjų, todėl dovanos čekis kainuos pigiau. Jei neskubate, rekomenduojame panaršyti ir palaukti, kol jus dominantis pardavėjas pasiūlys patrauklią akciją – taip papildomai sutaupysite arba galėsite nupirkti geresnį dovanos variantą už mažesnį biudžetą.