Lauko suoliukai miestui: metaliniai ar betoniniai?

Kiekviename mieste gaus viešųjų erdvių – parkų, skverų ar aikščių, į kurias, jei tik oras puikus, laiko praleisti susirenka dešimtys žmonių. Na, o, kad mėgautis laisvu laiku būtų patogu ir malonu, būtini ir tam tikri atributai, pavyzdžiui, lauko suoliukai miestui. Šiandien, jiems sudarant didelį pasirinkimą, už šių elementų pirkimą atsakingoms organizacijoms, neretai iškyla klausimas, kam teikti pirmenybę. Tad siekiant išrinkti tinkamiausius, ypač atsakingai reikia vertinti ir įvairius kriterijus. Žaliava, iš kurios buvo pagamintas suoliukas, taip pat yra labai svarbus elementas. Vertinat pagal žaliavas, matyti, kad ypač didelio populiarumo sulaukia betoniniai bei metaliniai lauko suoliukai. Na, o, jei vis dar negalite nuspręsti, kuris iš šių pasirinkimų geriausiai pateisintų jūsų lūkesčius, pats metas atkreipti dėmesį į tam tikras savybes.

Metaliniai lauko suoliukai

Metaliniai lauko suoliukai miestui dažniausiai nėra tokie masyvūs, kaip, tarkime, pagaminti iš betono. Taigi, tokie suoliukai labiausiai tinka nedidelėms miesto erdvėms – mini parkams, skverams bei aikštėms, tuo tarpu, masyvūs betoniniai suolai kur kas labiau tiks ypač didelio ploto erdvėms.

Betoniniai lauko suoliukai

Kalbant apie iš betono pagamintus suoliukus nereikėtų pamiršti, kad lyginant su iš metalo pagamintais, jie paprastai yra mažiau dekoratyvūs bei elegantiški.

Na, ir, žinoma, taip pat nereikia pamiršti, kad, kai kalbame apie viešąsias erdves, ypač svarbus yra ir joje esančių elementų tarnavimo laikas, nes dėl įvairių aplinkybių, atnaujinimo darbai parkuose, skveruose nėra atliekami ypač dažnai. Tad ir iš juose esančių elementų yra tikimąsi ilgo bei patikimo tarnavimo. Belieka tik pridurti, kad šiuo atžvilgiu, tie metaliniai, tiek betoniniai lauko suoliukai yra geras pasirinkimas – jei bus išvengta nenumatytų aplinkybių, pavyzdžiui, gamtos stichijų, šie elementai patikimai tarnaus ne vieną dešimtį metų.