Ką reikia žinoti apie elektros įvedimą naujoje gyvenamojoje vietoje?

Tikriausiai ne paslaptis, kad visi Lietuvoje gyvenantys asmenys, gali patys pasirinkti elektros tiekėją ir jo siūlomą planą atsižvelgiant į asmeninius poreikius. Iš vienos pusės, tai puiki žinia, ypač tiems, kurie kraustosi į kitą gyvenamąją vietą, arba tiems, kurių netenkino prieš tai teikiama tiekėjo paslauga. Tačiau iš kitos pusės pastebima, kad tokia pasirinkimo galimybė žmonėms sukelia papildomų neaiškumų. Todėl čia pateiksime keletą aspektų, į kuriuos labiausiai reikėtų atkreipti dėmesį. Tai turėtų lengviau padėti apsispręsti renkantis tiek elektros tiekėją, tiek jo siūlomą planą.

Elektros tiekėjo ir plano pasirinkimas

Pačioje pradžioje gali kilti esminis klausimas: kaip iš tokios gausybės pasirinkti geriausią tiekėją? Pastebėta, kad lemiamas pasirinkimo aspektas didžiajai daliai žmonių yra kaina. Daugiau informacijos apie šį aspektą galite rasti čia: https://elektrakaina.lt. Tačiau, koncentruotis vien į tai nereikėtų. Kaina yra tik vienas iš daugelio aspektų. Taip pat, žema kaina ne visada reiškia geriausią pasirinkimą. Kartais didesnė kaina reiškia, kad mums leidžiama sunaudoti daugiau elektros energijos (pasijungti daugiau prietaisų, taip “neišmušant” elektros saugiklių). Todėl, renkantis pigesnį elektros tiekėjo planą, reikėtų įvertinti savo sunaudojamos elektros energijos kiekį, kitu atveju, gali tekti nusivilti.

Elektros tiekėjų siūlomi planai dažniausiai yra skirstomi į keletą kategorijų. Pavyzdžiui, renkantis vieną iš tiekėjo planų, galima susidurti su tokiais pasirinkimo variantais (daugiau informacijos galite rasti: https://elektrostarifai.lt):

  • Planas “Paprastas”;

  • Planas “Paprastas plius”;

  • Planas “Labai nepaprastas”;

  • Planas “Išskirtinis”.

Jie skiriasi ne tik skirtingais tarifais (tiek dieniniais, tiek naktiniais), bet ir suteikiamos elektros energijos kiekiu (kaip jau buvo minėta anksčiau) bei pobūdžiu. Paprastam privačiam asmeniui galbūt nėra taip aktualu, tačiau verslo savininkai turėtų apsvarstyti galimybę pasirinkti šiek tiek brangesnį planą, kuris suteiktų daugiau privalumų: ekologišką “žalią” arba atsinaujinančią elektros energiją ir pan. Tai ne tik bus prisidedama prie mūsų planetos išsaugojimo, bet ir bus suteikiamas socialiai atsakingos (“tvarios”) įmonės statusas. Tokių įmonių reputacija yra didesnė nei tų, kurios nenaudoja tokios energijos. O jeigu norite daugiau sužinoti apie kiekvieną išvardintą planą, apsilankykite šioje internetinėje svetainėje https://elektrosplanai.lt, kurioje rasite visą aktualią informaciją, padėsiančią apsispręsti svarbiuose sprendimuose keliantis tiek į naują gyvenamąją vietą, tiek norint pakeisti seną elektros tiekėją arba jo planą į naują.

Taip pat, galite pasinaudoti nemokamu elektros skaičiuoklės įrankiu https://elektrosskaiciuokle.lt, kuris padės lengviau apskaičiuoti savo mėnesines komunalines išlaidas, taip palengvinant  asmeninio ar šeimos biudžeto planavimą!