Užstrigau kylant karjeros laiptais – ką daryti?

karjeros laiptai iliustracija

Ši problema – dažnas atvejis karjeros siekiantiems profesionalams. Toje pačioje pozicijoje gali tekti “užstrigti” iki kelių metų tad norint to išvengti rekomenduotumėme pasirūpinti tinkamais savo ugdymo metodais iš anksto. Peržvelkime kelis laiko patikrintus patarimus.

Pagalba ir idėjos knygose

Knyga – seniausias žmogaus žinių šaltinis ir patikrinta saviugdos priemonė. Galite rasti žinių ar patarimų apie praktiškai bet kokį subjektą žinomą žmonijai. Todėl ir rekomenduotumėme pradėti nuo to. Jeigu jums reikia išugdyti profesijai specifines knygas, rekomenduojame atlikti paiešką užklausai apie knygų rekomendacijas X specialybei. X – jūsų profesija ar sritis, kurioje dirbate. Geriausia būtų ieškoti anglų kalba, kad rodomos užklausos būtų pačios šviežiausios. Taip pat, dažniausiai tie rodomi resursai yra tiesiog kokybiški, turi daugiau turinio, o rašytojas jau yra patyręs savo srities ekspertas. Norint pačiam tapti ekspertu, patarimas atrodo akivaizdus – sekti ir domėtis, ką pataria skaityti tie patys ekspertai. Jeigu rekomendacijos netinka arba tiksliai žinote kur norite tobulėti, galite gilintis patys internetinių knygynų platybėse. Tik darant tyrimus itin svarbu pasidomėti apie autorių. Įsitikinkite, kad jis yra savo srities ekspertas, turi ilgametę patirtį, bet tuo pačiu ir domisi naujovėmis, vis dar yra aktyvus savo darbo srities ekspertų narys. Galima perskaityti daugumos knygų ištraukas tad taip pat svarbu atsižvelgti ir į jas, galbūt prieraše perskaitysite, kam skirta knyga apie kurią domitės.

Išsilavinimo ugdymas

Kai kurie profesionalai jau turi visas įmanomas įgyti žinias ir norint pakilti reikia ne specifinių žinių, o užsitarnauti pasitikėjimą iš vadovų, kad jų specialistas gali taip pat dirbti vadovaujamą darbą. Arba, gali būti ir tokių atvejų, kad specialistas nori ir toliau dirbti toje rolėje, neužsiimti vadovaujamo darbo, bet gauti daugiau resursų darbe, užimti vyresniojo specialisto pareigas. Vienu ar kitokiu atveju siūlomas sprendimas – siekti aukštesniojo išsilavinimo. Norint užimti vadovaujamas pareigas – siekti verslo ir vadybos administravimo bakalauro, magistro. Dirbant didesnėse korporacijose, verta apgalvoti ir MBA studijavimą ar doktorantūros studijas. Norint tapti vyresniuoju specialistu – siekti doktorantūros ir išsiugdyti gebėjimą atlikti patikimus mokslinius tyrimus, kurie bus pritaikomi ir vėliau darbe.