Kokį tortą užsisakyti vaiko gimtadieniui?

Tortai vaikams

Vaiko gimtadienio tortas yra labai smagi užduotis tėveliams. Torto ingredientai turi  tikti visiems vaiko svečiams. Todėl prieš užsisakydami tortą įsitikinkite, ar nebus alergiškų vaikų. Tortų skonis labai susijęs su uosle. Pagrindinės skonio pojūčių rūšys: sūrumas, rūgštumas, saldumas, kartumas. Vaikams patinka neįmantraus skonio tortai. Mėgstami su bananais, medaus, jogurtinis, su braškėmis, paprasti, lengvo skonio. Vaikams labai svarbi torto išvaizda ir papuošimai, nes tortas simbolizuoja šventę. Vaikai mėgsta įvairius animacinius herojus. Jie įsivaizduoja mylimus herojus ir mėgsta gimtadienius, kurie organizuojami jiems patinkančių filmukų tematika. Tuomet tortas puošiamas  populiariausių animacinių filmukų herojais figūriniais piešiniais.

Torto kokybė

Šviežias tortas tirpsta burnoje. Labai svarbu torto sudėtinės medžiagos, svarbi žaliavų kokybė, nes nuo to priklauso ir tortų kokybė. Sudedamosios dalys, produktai turi būti natūralūs, švieži, aukščiausios rūšies.

Tortuose vyrauja minimalizmas ir grįžta ramybė

Soulkitchen.lt tortuose vyrauja baltos ir pastelinės spalvos. Tortai pasidabinę papuošalais: perlų, aukso, sidabro ar vario imitacija su keliomis gėlytėmis ar detalėmis, kurios persipina su dekoru ar aprangos akcentais. Į madą grįžta didžiuliai, tikri  vestuviniai tortai. Įspūdingą efektą galima sukurti muliažo pagalba. Viršutiniai torto aukštai būna valgomi, o apatiniai- dėl grožio. Tortai puošiami valgomais nėriniais, ažūru, karoliukais, vaškuotomis gyvomis arba ir iš cukraus pagamintomis gėlėmis.

Teminiai tortai

Spalvos ir raštai gali atspindėti bet kokią vestuvių temą. Jei tuokiatės per kalėdas, rinkites raudoną ir baltas spalvas. Jei per užgavėnes: žalią, violetinę, aukso spalvas.

Netaisyklingų  formų torto aukštai

Trapecijos formos, torto aukštai- bene lengviausias būdas suteikti neįprastumo. Tereikia neįprastų kampu  nupjauti viršutinius tortų sluoksnius, o tada puošti juos glajumi ir kitokiomis dekoromis. Kitas variantas- įsigyti stovus sukuriančius pasvirusių tortų iliuziją. Jei dievinate vaisius, galite patiekti tortą su vaisiniu įdaru. Jei norite vaisių skonio torto, juos galite naudoti kaip papuošimus. Puikiai atrodo obuoliai, braškės, vyšnios, mėlynės ir manganai.

Neįprastas stalas

Kad efektas būtų dar didesnis tortą statykite ant tokio pat neįprasto stalo.  Patieskite derančios spalvos  staltiesę, papuoškite stalą įdomiais akcentais: balionais, statulėlėmis, plunksnomis, kaspinais.