Gaminimo terapija

Gaminimo terapija

Vienas tyrimas parodė, kad šiek tiek kūrybiškumo ir eksperimentavimo virtuvėje gali padaryti žmones laimingesnius. Žurnale „Journal of Positive Psychology“ paskelbtas tyrimas rodo, kad žmonės, kurie reguliariai dirba su mažais kūrybiniais projektais, tokiais kaip kepimas ar maisto gaminimas, teigia, kad kasdieniame gyvenime jaučiasi labiau atsipalaidavę ir laimingesni. Maisto gaminimas tarsi padidino savigarbą ir pagerino psichologinę savijautą; Taip pat sumažėjo nerimas ir susijaudinimas įvairiems žmonėms, įskaitant nudegimų aukas ir sergančius demencija. Ekspertai teigia, kad veikla gali būti raminanti dėl kelių priežasčių. Pabandykite gaminti ir tikrai atsipalaiduosite, gal tai taps jūsų nauju pomėgiu ar visos šeimos bendra veikla sekmadienio vakarais.

Ar maisto gaminimas yra gera priemonė pailsėti?

Maisto gaminimas veiksmingas kaip terapija, nes skatina kūrybiškumą. Maisto gaminimas taip pat leidžia žmonėms jaustis gerai, nes taip jie gali šviesti kitus. Daugelis patiekalų taip pat yra labai skanūs ir suteiks jums laimės. Norėdami sustiprinti savo psichinę sveikatą, sutelkite dėmesį į tai, kad valgytumėte daug vaisių ir daržovių kartu su maistu, kuriame gausu omega-3 riebalų rūgščių, tokių kaip lašiša. Ypač tamsiai žalios lapinės daržovės apsaugo smegenis. Riešutai, sėklos ir ankštiniai augalai, tokie kaip pupelės ir lęšiai, taip pat yra puikus smegenų maistas. Į viršų smegenų dydis prieš 1.8 milijono metų buvo susijęs su maisto gaminimu, sako tyrimas. Ar šiandien valgėte karštą maistą? Tai protinga, kaip išmoko mūsų protėviai. Remiantis nauju tyrimu, maždaug prieš 1.8 milijono metų įvykęs žmogaus smegenų padidėjimas gali būti tiesiogiai susijęs su maisto gaminimo naujovėmis.

Kodėl aš nerimauju dėl maisto gaminimo?

Paprastai tai yra dažnas socialinis nerimo sutrikimas. Jį sukelia nepageidaujamos reakcijos į dažnus maisto ruošimo sutrikimus, potrauminio streso įvykiai, kuriuos sukelia maisto gaminimas, arba baimė, kad fobijų turintys pacientai gali gaminti maistą ir priversti juos valgyti, valgydami tik iš anksto paruoštus. maistas ir užkandžiai arba priversti juos valgyti… Pagrindiniai įgūdžiai-Keletas pagrindinių įgūdžių, kuriuos galite išmokti virtuvėje peilio įgūdžiai, pagrindinius maisto gaminimo būdus, tokius kaip kepimas ir troškinimas, meniu sudarymas ir patiekalų paruošimas. … Laikas – Virimo pamoka gali išmokyti jus rašyti meniu, apsipirkti, ruošti maistą ir gaminti maistą taip, kad ilgainiui sutaupysite laiko ir pinigų. Mityba, sveikas žarnynas ir sveikata yra to paties medžio vaisiai, būtent dėl to, jeigu jums nuolat pučia pilvą, skundžiatės vidurių užkietėjimu, jei jus kankina refliuksas, turime naudingų patarimų, kurių maisto produktų turėtumėte valgyti kuo daugiau, o kurių – vengti, kad nesiskųstumėte pablogėjusia žarnyno būkle.

Kai susirgs jūsų žarnynas, susirgs ir jūsų smegenys. Ir atvirkščiai, jei jūsų smegenys suserga, jūsų žarnynas gali lėtai susirgti

Tai pavyzdys, kaip viskas mūsų kūne yra susiję. Kūnas nėra mašina – tai sudėtingas biologinis organizmas. Niekas nepaneigs, kad mūsų žarnyno, virškinimo sistemos sveikata yra nepaprastai svarbi mūsų bendrai sveikatai, įskaitant mūsų mintis. Atkreipėme dėmesį, kad sunkiais atvejais, pavyzdžiui, nuolatinis vidurių užkietėjimas, storojoje žarnoje gali susikaupti iki 30 kg išmatų, todėl tinkama mityba, pavyzdžiui, reguliarus tuštinimasis, yra itin svarbi. Kaip teigia medikas, žarnyno vidus yra tarsi pamušalas. Ten daug kolageno, padedančio išlaikyti tinkamą žarnų gleivinės struktūrą. Jeigu kolageno trūksta, struktūra tampa nevientisa, tokia gleivinė nebegeba pasisavinti maistinių medžiagų. Straipsnyje pateikta informacija yra rekomendacinio pobūdžio (parengta tinklaraštininkų), kiekvienu individualiu atveju būtina kreiptis į specialistus.