Dalykai, kuriuos privalote žinoti apie kepsnines

Maisto gamyba bei galiausiai jo valgymas – puikus metas daugiau laiko skirti tiek savo pomėgiui, tiek šeimai ar draugams mėgaujantis ant ugnies keptu maistu. Tačiau dažnai vien recepto ir gebėjimo kepti neužtenka. Tobulai vakarienei ar pietums dar reikia ir geros, kokybiškos kepsninės. Na, o kokia ji yra? Atsakymus rasite kiek žemiau.

Kepsninės kuras

Nors atrodys kiek keista, visų pirma pradėsime nuo kuro. Pirmosios ir turbūt dažniausiai naudojamos yra dujinės kepsninės. Jos yra skirtos tiek mėgėjams, tiek profesionalams. Jos labai greitai įšyla, o jų temperatūra reguliuojasi taip pat labai lengvai. Tačiau šį sezoną, labai sparčiai populiarėja keraminės kepsninės. Kepti su jomis – tikras malonumas. Jos yra užkuriamos naudojant anglis. Kadangi šio tipo kepsninės yra su dangčiu, temperatūra jose pasiskirsto labai tolygiai, todėl maistas gaunasi ypač minkštas ir skanus.

Kepsninės dydis ir kepimo galimybės

Kodėl kepsninės-šašlykinės dydis yra toks svarbus? Nuo jos dydžio priklausys kokius patiekalus galėsite iškepti. Šiuolaikinėse, moderniuose kepsninėse galima iškepti ne tik smulkius mėsos gabaliukus, bet ir didelį mėsos kepsnį, visą kalakutą, picą, pyragą ar net gaminti troškinius, kepinti daržoves, vaisius, jūros gėrybes. Iš esmes, galima maisto įvairovė yra tikrai beribė. Turėdami daugiafunkcę, didesnę kepsninę galėsite iškepti ką tik panorėsite.

Kepsninės dizainas

Paprastos kepsninės jau tapo atgyvena. Kitaip tariant, šiandien dominuoja funkcionalumas bei gražus, išskirtinis dizainas. Juk daug smagiau maistą gaminti akiai patrauklioje kepsninėje – grilyje. Koks kepsninių dizainas dominuoja? Šiuo metu populiariausios yra apvalios arba kiaušinio formos kepsninės. Jas renkasi dauguma. Patogu gaminti bei transportuoti iš vienos vietos į kitą.

kepsninės šaslykinės

Vieta kepsninei

Dar prieš nusiperkant kepsninę, svarbu įsivertinti kur ją statysite. Ar tai bus jūsų terasa, kiemas, balkonas ar kita erdvė. Nuo vietos priklausys ir kepsninės naudojimosi galimybės, dydis. Faktas jog grilis statomas nedidelio ploto balkone neturėtų būti didelis. Taip pat, jame greičiausiai nekepsite ir mėsos, taigi rinktis vertėtų paprastesnį variantą. Na, o ją naudojant kieme, ar privačioje terasoje, jau galima pagalvoti ir apie didesnį kepsninės variantą.

Gamintojas ir kaina

Dažnai kyla klausimas kokios yra geriausios kepsninės? Puikus pavyzdys: Big Green Egg bei MUSTANG WEST 2 kepsninės. Jos puikiai tinka turint nuosavą kiemą ar kitą erdvę. Nors kepsninių kaina ir nėra maža, jos leis save palepinti skaniu, kokybišku maistu.