Dieta – pasikliauti profesionalu ar internetu?

Dieta yra labai asmeniškas dalykas: vieni jos laikosi nes nori pasirūpinti savo figūra, kiti nesilaiko, nes tiesiog jaučiasi gerai. Turbūt kiekvienam iš mūsų teko susidurti su įvairiais dietos receptais. Apie 80 procentų moterų nors kartą mėgino laikytis dietos savarankiškai, net 85 procentai žmonių laikėsi griežtos dietos, tačiau nusivylė, kuomet ją nutraukė, nes kūno svoris ir apvalumai vistiek sugrįžo. Taip nutinka todėl, nes žmonės grįžta prie senų valgymo įpročių. Didžiulė klaida, kuomet žmogus pasirenka badavimą, nors dieta negali būti sietina su badu, atvirkščiai: dieta galima įvardinti kaip sveiką mitybos planą.

Kaip bebūtų, geriausia kreiptis į savo srities profesionalą, šiuo atveju dietologą. Jis padės sureguliuoti mitybą taip, kad nepageidaujami kilogramai daugiau nesugrįžtų. Dietologas ne tik padės įgyvendinti planus turėti gražų kūną, bet kartu ir pasirūpins, kad gautumėte daug naudingų medžiagų, grožiui ir geros sveikatos būklės palaikymui. Renkantis dietos režimą savarankiškai, mes nežinome, kokie produktai mums tinka, o kokie ne. Taip eksperimentuodami galime sužaloti savo organizmą neatstatomai, pažeisdami medžiagų apykaitą ir išprovokuodami sveikatai kenksmingus padarinius. Štai kodėl reikia pasikliauti gydytoju dietologu. Vilniaus dietologijos centras ištiria kiekvieno ateinančio kliento organizmą individualiai. Dietos centras nepateikia šabloniško mitybos plano, nes visų žmonių organizmai ir mitybos tinkamumas yra skirtingas. Nors mes nepastebime, bet mityba turi didelę įtaką ne tik grožiui, bet bendrai savijautai ir sveikatai.

Kitos priežastys, dėl kurių verta kreiptis į dietologą:
1. dažni galvos skausmai, migrena;
2. bėrimas, odos išsausėjimas ir kitos odos kosmetinės problemos;
3. skrandžio, žarnyno ir virškinimo problemos, taip pat esant paveldimai medžiagų apykaitos ligai;
4. didelis cholesterolio kiekis kraujyje, širdies ir kraujagyslių problemos;
5. jeigu valgoma per mažai arba per daug, maitinantis arba ketinant maitintis veganiškai;
6. sergant inkstų, sąnarių ligomis;
7. cukrinis diabetas, alergija.

Turint bent vieną iš paminėtų problemų, patartina kreiptis pas gydytoją dietologą. Dietologas Vilniuje padės sukurti individualų mitybos planą, taip išsprendžiant visus sunkumus susijusius su sveikata. Gerai jausitės, busite žvalus ir pamėgsite skanų ir sveiką maistą, kuomet jums padės dietologas. Tegul lieknėjimas tampa ne iššūkiu, o tikru malonumu!