Gaminimo kepsninėse privalumai

   Artėjant šiltam metų laikui, vis daugiau laiko norisi praleisti gamtoje, o valgymas gamtoje tampa lyg įprotis. Žinoma, galima valgyti sumuštinius ar lengvus užkandžius, tačiau dažnai norisi šviežiai kepto ir ką tik paruošto maisto. Namuose kepamas maistas atsibosta ir tampa beskonis. Šiuo atveju, puikus variantas yra mėsos kepimas kepsninėse. Kepant kepsninėse atsiskleidžia sultingas mėsos skonis, mėsa apskrunda ir įgauna gelsvą auksinį atspalvį.

   Dauguma žmonių yra linkę vasaromis kepti mėsą: vištieną, kiaulieną, avieną, jautieną ar paprasčiausiai dešreles. Visgi, ant griliaus galima išsikepti tiek picą, bulves, jūrų gėrybes ar net troškinius. Nors tai atrodo gana keista, bet daugybė žmonių jau tai žino ir būtent dėl šios priežasties nusprendžia įsigyti kepsninę. O keptas maistas gamtoje, stebuklingai tampa ne tik sveikesnis, bet ir skanesnis.

   Kepsninės ne tik leidžia atsiskleisti maistui, bet ir yra patogios. Pirmiausia, kepsninėms nereikia iešmų, nes jau yra viršutinė danga, kuri “laiko” maistą ir neleidžia jam patekti į ugnį. Taip pat griliai turi viršutinį gaubtą, todėl nereikia ilgai galvoti, kur pasistatyti kepsninę, jog vėjas neatneštų nemalonaus dūmų kvapo, todėl nesibaimindami ir laisvai galite statytis, kur jums patogiausia ir uždengti viršutinį gaubtą. Būtent dėl viršutinio gaubto gaminamas maistas nesusvyla ir neleidžia ugniai išplisti, todėl maistas išlieka gardus.

lauko kepsnines

   Kepimas kepsninėse gali būti ne tik patogus, bet ir malonus. Naujosios technologijos leidžia žmonėms atsipūsti ir lengviau mėgautis praleistu laiku lauke. Griliuose galima pasirinkti tiek kepimo temperatūrą, tiek kepimo intensyvumą, todėl net ir vėjuotomis dienomis yra labai patogu kepti jose, nereikia ieškoti priedangos. O kas svarbiausia, tai kad griliai gali būti įvairių dydžių: didesnės, vidutinės ir mažesnės. Didesnes patogiausia turėti, jei gyvenate name ir norite šviežiai kepto maisto sėdėdami lauko terasoje. Mažesnes lengva vežtis ir transportuoti, jos žymiai lengvesnės, todėl patogiai gali būti pritaikytos gamtoje tų, kurie gyvena bute, bet stengiasi išlįsti į lauką ir mėgsta poilsį gamtoje, draugų kompanijoje.

   Paįvairinant kepimą gamtoje, galima pasiieškoti naujų prieskonių, kurie paįvairintų gaminamą mėsą. Tiek internete galima susirasti įvairių receptų arba nusipirkti jau paruoštą prieskonių mišinį mėsai. Bulvės, netgi su lupenomis, taps be galo skanios, jei jas kepsite kepsninėje ir užbersite bulvėms skirtų prieskonių. Ne tik skanu, bet ir sveika.

   Taigi, kepimas kepsninėse turi daug privalumų ir yra puikus laikas pabūti su šeima, draugais ir pasimėgauti saule. Atšilus orams, bėkite į lauką ir nepamirškite pasiimti savo kepsninės.