Kelionės su mažais vaikais

Mamai ir vaikui

Kelionės vienas smagiausių užsiėmimų, kuomet tikimės patirti ne tik keliavimo malonumą, bet ir daugybę įspūdžių ar gniaužiančių nuotykių. O jie tikrai garantuoti, jei nusprendėte keliauti su mažamečiais vaikais. Taigi vieni tėvai to bijo ir klauso kitų žmonių pamokymų apie tai, kas gali nutikti, kol būsite išvykę toli nuo namų. Kiti, tuo tarpu, planuojasi savo kelionės maršrutą taip, kad būtų optimaliai patogu, ne tik vaikui, šeimos nariams, bet ir aplinkiniams žmonėms. Tuomet iš anksto pasirūpina visomis reikalingomis priemonėmis, ko gali prireikti keliaujant su vaikais.

Tad, viskas priklauso nuo mūsų požiūrio, nusiteikimo ir tinkamo pasiruošimo. Tikrai neverta stresuoti ir iš anksto nusiteikti, kad būtinai kas blogo nutiks ir jūsų vaikai ims ir susirgs. Žinoma, patartina adekvačiai įvertinti savo pajėgumus ir galimybes, atlaikyti net ir pačias netikėčiausias situacijas, pavyzdžiui kai jūsų mažylis praras miego ritmą ir bus neramus, ar atsisakys įprasto maisto ar miego režimo. Tada tiesiog reiks kūrybiškai ieškoti šių problemų sprendimo ir nepasiduoti nevilčiai. Tam, kad būtų kuo patogiau keliauti mamai ir vaikui, reiktų planuoti kelionės maršrutą taip, kad būtų patogu tiesiogiai nuskristi, be jokių papildomų sustojimų ar persėdimų.

Jei pasirinkote skrydį, tai pats sudėtingiausias momentas, kuomet jums teks kontroliuoti situaciją yra tuomet, kai kyla ir leidžiasi lėktuvas. Tada dėl pasikeitusio slėgio užkrenta ausys ir mažyliui gali jas skaudėti. Šią problemą galima lengvai išspręsti, jei jūs vis dar maitinate savo mažylį krūtimi. Būtent žindymas ir rijimo refleksas, padeda išvengti nemalonaus ausų spaudimo keliamo diskomforto ir skausmo. Didesniam vaikui galite pasiūlyti atsigerti iš buteliuko ar vienkartinės stiklinės. Taip pat padeda dar vienas triukas, kuomet užspaudžiate nosytę pirštais ir liepiate pūsti orą.