Rusiškų filmų mėgėjams – ką verta pažiūrėti?

Geri rusiški filmai

Filmai – vienas iš mėgstamiausių žmonių laisvalaikio praleidimo būdų. Juos žiūrime vakarais, su šeima, draugais, mylimaisiais, – ne tik žiūrime, bet ir norime išmokti kažko naujo, įvertinti aktorių vaidybą, aptarti siužetą ar tiesiog paliūdėti, o gal pasijuokti.

Rusiški filmai – lietuviai juos vertina

Kad ir dėl kokios priežasties žiūrimi filmai, jie tikrai yra įvertinami tiek kino kritikų, tiek ir paprastų, labai daug apie juos nenusimanančių žmonių. Iš vertinimų galima spręsti, ar filmas patiks, ar bus įdomus ir ar jį apskritai verta žiūrėti. Kokie filmai geriausi sprendžia paprasti žmonės, todėl prieš juos žiūrint tikrai galima paskaityti daugiau atsiliepimų, kad būtų lengviau nuspręsti, koks šedevras tą vakarą drebins jūsų širdis.

Lietuviai tikrai mėgsta gerus rusiškus filmus, kurių per metų metus išleista nemažai. Žmones žavi kurioziškos situacijos, kurios vaizduojamos rusiškuose filmuose, jie pasakoja linksmas arba nelabai istorijas, pavaizduoja šmaikščiose situacijose atsidūrusius žmones, „kabina“ socialines problemas, todėl atsiriboti nuo rusų kurtų filmų tikrai neverta.

Kokie rusiški filmai yra geri?

Gerų rusiškų filmų, sukurtų tiek dar sovietų laikais, tiek ir šiais laikais, tikrai yra ne vienas. Pasidairius interneto platybėse galima matyti, kad žmonės rekomenduoja tokius filmus kaip, pvz.:

  • Stalkeris. Šis filmas Vakarų pasaulyje laikomas klasika, kurią turi pažiūrėti kiekvienas žmogus. Stalkeris pasakoja apie vedlį, kuris palydi žmones į pavojingą vietą, aptvertą spygliuota viela ir saugomą kareivių. Šis filmas turėtų sujaudinti kiekvieną iki pat širdies gelmių ir priversti susimąstyti apie savo gyvenimo kelią ir padarytus ar daromus pasirinkimus.
  • Šuriko nuotykiai. Puikus filmas, su ypatingomis jumoristinėmis scenomis, siužetas itin įdomus ir vertas dėmesio. Šis filmas patinka ne tik suaugusiems, bet ir jaunesniems.
  • Brat. Tai filmas klasika, žmonės net pokštauja, kad tai net ne filmas, o legenda, kurios negalima nepažiūrėti. Todėl jeigu norite susipažinti su tikru rusišku kinu – „Brat“ turi būti jūsų sąraše.

Tai anaiptol ne visi filmai, kuriuos būtina pažiūrėti. Iš tiesų internete jų yra apstu, todėl sekite draugų ar šeimos narių rekomendacijas ir įsitraukite į rusiškų filmų pasaulį su pasimėgavimu.