TOP 5 filmai apie mafiją ir gangsterius (paremti tikrais faktais)

tikrais faktais paremti filmai apie mafiją ir gangsterius

Mėgstate filmus apie gangsterius ir mafiją, kurie sukurti remiantis tikrais faktais? Geras pasirinkimas! Mes Jums padėsime pasirinkti filmą šiam ir kitam vakarui.

  • Public Enemies (2009)

Džono Herberto Dilindžerio (angl. John Herbert Dillinger) vaidmenį filme “Public Enemies” atlieka Johnny Depp. Dilindžeris buvo bankų plėšikas, siautęs XX a. trečiojo dešimtmečio pradžioje, JAV vidurio vakaruose. Dėl savo sugebėjimo pabėgti nuo policijos ir labai judrių, šoklių judesių apiplėšimų metu Dilindžeris gavo pravardę “kiškis” (angl. „Jackrabbit“). Nusikaltimų sąraše: daugiau nei 20 apiplėštų bankų, 4 apvogtos policijos nuovados, 2 pabėgimai iš kalėjimo ir policininkų žmogžudystės.

  • American Gangster (2017)

Gangsterio, narkotikų platintojo Frank Lucas vaidmenį atlieka Denzel Washington. Frank Lucas – buvęs narkotikų prekeivis darbavęsis Harleme 1960-ųjų pabaigoje ir aštuntojo dešimtmečio pradžioje.

  • Boardwalk Empire (2010-2014)

Enoch Lewis “Nucky” Johnson filme įkūnija Steve Buscemi. Johnson’as buvo Naujojo Džersio valstijoje esančio miesto Atlantic City politinis bosas, Atlanto apygardos šerifas, verslininkas, reketininkas bei gangsteris. Nuo 1910 metų jis buvo nenuginšijamas bosas visai Atlanto apygardos valdžiai. Tai tęsėsi iki jo suėmimo 1941 metais. Be neteisėtų prekių gamybos / platinimo jo organizacija taip pat buvo susijusi su lošimais ir prostitucija.

  • Black Mass (2015)

Pagrindinį herojų James Joseph “Whitey” Bulger Jr. filme vaidina Johnny Depp. James’as buvo Airijos ir Amerikos organizuoto nusikalstamumo bosas, gangsteris ir FTB informatorius, vadovavęs “Winter Hill Gang” grupuotei Winter Hill rajone, Somerville mieste, Masačusetse. Federaliniai prokurorai kaltino Bulgerą už 19 nužudymų, prekiavimu narkotimais ir kitais nusikaltimais.

  • Goodfellas (1990)

Filme nusikaltėlį Henry Hill vaidina Ray Liotta. Henrio gyvenimo istorija buvo užrašyta Nicholas Pileggi knygoje “Wiseguy: Life in a Mafia Family”. Martin Scorsese vėliau šioje knygoje aprašytą istoriją pavertė filmu.