Kokią paskolos rūšį pasirinkti ?

paskolų rūšys

Dauguma žmonių savo gyvenime yra turėję ar planuoja imti paskolą. Nors priežastys ir įvairios, tačiau išvengti paskolų yra nelengva. Paskolos yra skirtingų rūšių ir skirtos specifiniams poreikiams. Trumpai apžvelkime, kokios yra paskolų rūšys ir kam jos skirtos.

Paskolos internetu

Paskolos internetu tik atsiradusios smarkiai išpopuliarėjo. Taip atsitiko ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje. To priežastys yra labai paprastos. Gauti paskolą internetu yra labai lengva ir nereikalauja niekur eiti ar laukti eilėse. Taip pat jų reikalavimai turimoms pajamoms yra smarkiai žemesni ir tai palengvina jų prieinamumą eiliniams vartotojams. Be abejo šių paskolų sumos yra nedidelės ir gražinimo laikotarpiai ne ilgesni nei keletas metų.

Būsto paskolos

Būsto paskolos yra skirtos būtent gyvenamosios vietos įsigijimui. Tai gali būti namo statybos, buto ar sodybos pirkimas. Šios rūšies paskolos yra sunkiau gaunamos ir jų grąžinimo laikotarpis siekia kelias dešimtis metų.

Verslo paskolos

Verslo paskolos yra gaunamos naujo verslo kūrimui, plėtrai, pertvarkymui. Šias paskolas neretai gali gauti tiek juridiniai vienetai tiek fiziniai asmenys ar ūkininkai.  Verslo paskolų sumos gali būti nuo keliasdešimties tūkstančių iki milijonų. Daugiau apie verslo paskolas, jų rūšis ir sąlygas galite rasti čia www.smefinance.lt.

Vartojimo kreditai

Vartojimo kreditai dažnai yra painiojami su vartojimo paskolomis. Tačiau vartojimo paskolos yra skiriamos ilgesniam laikotarpiui, didesnėmis sumomis ir palūkanomis. Jos naudojamos automobilių įsigijimui, būsto remontui ar kitiems didesniems pirkiniams. Vartojimo kreditai yra mažesnės sumos skirtos telefonų, buitinės technikos ar kitoms mažoms reikmėms tenkinti. Jų palūkanos yra mažesnės ir terminas trumpesnis.

Lombardo paskolos

Lombardo tipo paskolos po truputį nyksta. Ši paskola gaunama nunešus ir užstačius vertingą fizinį daiktą į lombardą. Gavus lombardo paskolą, dažnai yra negalvojama apie pinigų grąžinimą ar daikto atgavimą. Taigi tai yra greitas būdas prasimanyti pinigų be jokių palūkanų ir grąžinimo.