Paprastos idėjos kaip kalėdinius žaisliukus pasidaryti namuose pačiam

kaip kalėdinius žaisliukus pasidaryti namuose

Kai artėja šventės imame galvoti kaip gi puošime savo namus ir Kalėdų eglutę šiemet. Galimi keli variantai:

  • Puošti eglutę senais įvairiais, gal nelabai tarpusavyje derančiais tačiau nostalgiškais žaisliukais iš vaikystės, gautais dovanų, pirktais pirmą kartą švenčiant Kalėdas naujuose namuose ar pan.
  • Puošti eglutę stilingai, perkant naujus žaisliukus, girliandas, lemputes pasirinkus konkretų stilių ir spalvinę gamą.
  • Puošti eglutę originaliais, unikaliais, kūrybiškais rankų darbo žaisliukais. Tokiu būdu ne tik pridedant eglutei savitumo, bet ir sutelkiant visą šeimą kartu praleisti laiką ir pamiršti darbus ar rūpesčius.

Tiems, kas renkasi Kalėdų žaisliukus gaminti namuose, turime kelias paprastas, nesunkiai įgyvendinamas idėjas.

rankų darbo kalėdų žaisliukai - džiovinti vaisiai

  • Kalėdų eglutę galite papuošti džiovintomis citrusinių vaisių, obuolių riekelėmis, cinamono lazdelėmis, žvaigždiniu anyžiumi, įvairių dydžių ir formų kankorėžiais, gilėmis, pačių keptais forminiais imbieriniais sausainiukais ar pirktiniais saldainiais. Kankorėžius ir giles galite kabinti ant eglutės iš kart arba nupurkšti sidabru / baltais dažais, kad atrodytų apsnigti. Žvaigždinį anyžių galite rišti prie siūliuko ir kabinti ant eglutės iš kart arba suklijuoti kelias žvaigždeles ir sukurti snaiges, jas palikti natūralios spalvos arba nudažyti.
  • Druskos tešlos žaisliukai — tai klasikinis rankų darbo žaisliukas, kurį tikrai patiks gaminti vaikams. Jums reikės: 4 puodelių universalių miltų, 1 puodelio druskos ir 1,5 puodelio šilto vandens. Viską maišykite dubenėlyje, kol tešla taps minkšta, tvirta ir lygi. Ištraukite tešlą, padalinkite į gabalėlius ir iš jų formuokite žaisliukus. Arba išformuokite nestorą blyną ir išpjaustykite ornamentus. Siūlui praverti reikės skylutės, ją galėsite išformuoti su degtuku, dantų krapštuku, šiaudu ar šiaudeliu. Žaisliukus kepkite 150 ℃ laipsnių temperatūroje, maždaug apie 1 valandą, kol jie sudžius. Išėmę iš orkaitės leiskite žaisliukams atvėsti.
  • Velti vilnos burbuliukai — tikra pramoga vaikams. Be to spalvinga, ir netikėta eglutės puošmena.
  • Spalvoti kasminėliai, juostelės, medžiagų skiautelės, kamščiai nuo butelių, pagaliukai nuo ledų, cinamono lazdelės, siūlai, šakelės, popierius — viską galima kūrybiškai paversti mažais nykštukais, eglutėmis, angeliukais, mini rogutėmis ar kitais Kalėdas primenančiais atributais. Svarbiausia kūrybiškumas ir laisvė vaizduotei!