Darbastalis – kiekvieno meistro darbo vieta

darbastalis

Geras meistras, kuris nori darbų efektyvumo bei komfortabilumo, privalo susirasti ir kokybišką darbo vietą ant kurios darbus bus atlikti ne tik patogu, tačiau ir malonu. Darbastalis – svarbiausia staliaus, auto serviso darbuotojų bei kitų savo srities specialistų darbo vieta. Lygiai taip pat kaip ir sakoma, kad rašytojui geras stalas gali garantuoti puikią knygą, taip pat ir darbininkui geras darbastalis yra būtinas.

Rinkoje galite rasti labai daug ir labai įvairių darbui skirtų vietų, tad rasti tą, kuris geriausiai atitinka Jūsų poreikius gali būti gana sudėtinga. Visgi, tikrai įmanoma, o kad rasti būtų paprasčiau – žemiau nurodome aspektus, kuriuos reikia įvertinti ieškant kokybės.

Stalo savireguliacijos aukštis

Skirtingiems darbams atlikti gali būti reikalingas ir skirtingo aukščio stalas. Tokiu atveju geriausia pirkti tokį, kuris turi aukštumo reguliacijos funkciją. Suprantama, kad tokie stalai būna brangesni, tačiau ir kur kas funkcionalesni, tad investicija tikrai greitai atsiperka. Juolab, dirbant labai svarbu pasirūpinti komponentais, kurie gali garantuoti, kad visi darbai bus atliekami ergonomiškoje aplinkoje. Tiek susilenkus, tiek pritūpus apsunkinate savo kūną, tad svarbu išsirinkti tokį stalą, kuris atitinka Jūsų ūgį. Tačiau net ir tokiu atveju ne visada pavyksta rasti optimalų variantą, kadangi skirtiniems darbas reikalinga skirtinga kūno pozicija. Tokiu atveju stalas turintis savireguliacijos funkciją ir tampa tuo nepamainomu pasirinkimu.

Mobilus arba stacionarus stalas

Kitas svarbus kriterijus, kuris gali užtikrinti, kad pavyks susikurti patogią darbo vietą – stalo mobilumas. Kol vieni renkasi stacionarius, kadangi jie pigesni ir tuo pačiu pasirenkama tobula stalui tinkama vieta, kurios neplanuojama keisti, tuo tarpu kiti mieliau renkasi mobilius, kadangi jie suteikia galimybę stalą patogiai transportuoti iš vienos vietos į kitą. Dažniausiai prie tokių stalų apačios būna pritvirtinti ratukai, kurie ir suteikia patogią transportavimo galimybę. Taip pat stalo šone rasite rankenas, kurios padeda stalą lengvai perstumti. Įvertinkite savo poreikius ir pagal tai pasirinkite stalą, kuris gali būti tiek stacionarus, tiek mobilus.

Darbastalis, kuris turi spinteles ir stalčius

Darbo stalas taip pat gali būti ir labai patogi daiktų saugojimo vieta. Dažniausiai spintelėse laikomi nedideli prietaisai ir įrankiai, kurie yra reikalingi dažniausiai. Tai – ypač patogi stalo funkcija. Kadangi viskas bus po ranka, juolab, visoje darbo aplinkoje pavyks palaikyti didesnę tvarką.

Stalviršio tipas

Dar vienas svarbus kriterijus, kuris gali supaprastinti paieškas ir tuo pačiu užtikrinti, kad rasite tokį stalą, kuris geriausiai atitinka Jūsų poreikius – stalviršis. O rinkoje šiuo metu išties egzistuoja labai plati pasiūla.

Pagrindiniai stalviršiai, kurie šiuo metu yra patys populiarinusi rinkoje:

  • Laminatinis: atsparus dėvėjimuisi, skysčiams ir kitoms medžiagoms.

  • Parketinis: universalus ir labai tvirtas, dažniausiai rekomenduojama staliams.

  • Grūdintas: universalus ir vienas pigiausių. Labiausiai tinka smulkiems darbams.

  • Vinilo: neslystantis paviršius, kuris padeda apsaugoti įrankius.

  • Plieninis: ypatingai tvirtas, tad rekomenduojamas profesionalams, kurie ieško ilgaamžio sprendimo.

Susiradus gerą stalą – darbai „eisis“ kur kas geriau. Smulkmena, tačiau tokia svarbi, kad gali nulemti darbų kokybę! Prieš pirkimą ne tik apgalvokite savo poreikius, tačiau taip pat ir pasitarkite su pardavėjais, kurių konsultacijos gali padėti rasti sprendimą geriausiai atitinkantį Jūsų poreikius bei galimybes.

Pirkite stalus ne tik šiandienai, tačiau ir rytojui. Tokiu atveju įsigysite ilgaamžį daiktą, kuris leis jaustis apsirūpinus viskuo, ko reikia komfortabiliam darbui.