Tinkama stogo danga

Lietuvoje dažnai lyja, sninga, smulkiai lynoja ar purškia gaivus lietus, todėl yra patikima stogo danga yra labai pravartus dalykais. Danga stogui suteikia ne tik grožio namui, bet ir apsaugo nuo įvairių klimato sąlygų. Jei jūsų stogo danga nebus patikima, galimai turėsite daug problemų namo viduje, o taip pat ir finansinių nuostolių tvarkant stogą.

Jei nepaisysite namo įrengimo būdo, tai galite susilaukti nemalonių padarinių. Todėl pirmiausia reikėtų sužinoti, kokia yra tinkama namo stogo danga. Pirmiausia, prieš statant namo stogą, reikėtų išsiaiškinti, koks stogo nuolydis, kokioje vietoje stovi namas, koks yra pats namas ir kiek pinigų galite išleisti namo stogo dangai. Žinoma, akcija stogo dangoms yra gana dažnai, todėl visuomet yra galimybė gerą daiktą įsigyti už prieinamą kainą. Taip pat reikėtų išsiaiškinti, kokie yra stogų tipai. Stogo čerpės gali būti plieninės, šiferinės, molinės, betoninės ar net akmeninės, todėl labai svarbu išsirinkti tinkamą stogo dangos rūšį. Geriausia nepagailėti ir investuoti daugiau, nes juk niekas nenori, kad vidury žiemos būtų šalta, o lietingomis dienomis prilytų į vidų.

Stogų pasirinkimas yra tikrai labai platus ir yra nemažai faktorių, kurie daro įtaką stogų pasirinkimui. Vis dėlto dauguma pirmiausia pasistato namo pastatus, o tik paskui galvoja, kur pasistatyti namą. Tokiu atveju, dažnai pinigų namo stogui jau kažkodėl nebelieka ir tenka pirkti pigesnę stogo dangą. Pirmiausia, visgi derėtų apgalvoti, koks bus namo stogas, nes jis irgi daro didelę įtaką namo patvarumui.

Stogo nuolydis daro didelę įtaką stogo patvarumui. Jei stogo dangą padengsite per žemo nuolydžio, stogas gali praleisti vandenį, o stogo remontas jums kainuos dar brangiau. Geriausia tokią dangą prilydyti, kad oro kaita nepakenktų stogo kokybei. Taip pat žemo nuolydžio stogui namo savininkai nori molinių ar betoninių čerpių dangos, nes ji atrodo patikimiausia, tačiau ne visuomet taip yra. Ant žemo nuolydžio stogo tai yra nepatartina, nes tai bus per sunki danga namui atlaikyti ir padidina riziką, kad stogas pradės leisti vandenį.

Taigi, rekomenduojama labai atidžiai išsinagrinėti kiekvieną stogo dangą. Taip pat siūloma investuoti į namo stogą, ypač kai akcija stogo dangoms yra dažnai taikoma, tad geriau sumokėti galbūt šiek tiek daugiau, bet užtat turėti tvirtą stogą, kuris atlaikys visas klimato negandas.