Kalėdinių dovanų pakavimo idėjos

kalėdinių dovanų pakavimo idėjos

Vieniems, ne tokiems nagingiems, kalėdinių dovanų pakavimas yra galvos skausmas ir nemažas iššūkis. Na, o kitiems — tikra pramoga. Juk kalėdinėmis nuotaikomis galima džiaugtis jau gerokai prieš pačią šventę: namų dekoravimas, eglutės puošimas, patiekalų planavimas, atvirukų siuntimas, kalėdinė muzika, dovanų paieškos ir pakavimas. Šiais laikais nesunku rasti dovanų pakavimo paslaugas teikiančias įmones, tačiau tokia paslauga yra brangi ir atima pasiruošimo džiaugmą (na, žinoma, jei tik mėgstate patys ruoštis Kalėdoms). Taigi, šis straipsnis yra skirtas tiems, kurie dovanas nori pakuoti patys ir ieško idėjų. Nesvarbu ar visada pakuojate patys ir norite išbandyti ką nors naujo, ar pakuosite dovanas patys pirmą kartą — čia rasite už ko užsikabinti.

 

kalėdinių dovanų pakavimo idėjos

Žėrintys blizgantys įpakavimai

Atrodo labai šventiškai, puošniai. Kalėdos yra tas metas kai blizgučiai tikrai labai tinka. Žėri sniegas, lemputės… Tegul žėri ir Jūsų kalėdinių dovanų pakuotės.

box-2953725_640

Medžiaginiai kaspinėliai arba kaspinėliai iš medžiagos skiautelių

Vietoje populiariųjų plastikinių, blizgių dovanų surišimo juostelių galite naudoti įvairius medžiaginius, plačius kaspinus. Jei turite gražių, Jūsų dovanos įpakavimui tinkamų medžiagų atraižų — kaspiną galite pasigaminti patys, tiesiog jį išsikirpę.

kalėdinių dovanų pakavimo idėjos 5

dovanų pakavimo idėjos

dovanų pakavimo idėjos

Spalvų pasirinkimas

Derinkite spalvas, rinkitės pastelinius, kontrastingus arba spalvingus derinius. Derinkite ne tik spalvas, bet ir raštus. Derinkite spalvas ne tik įpakavimo išorėje, bet ir viduje, kad viskas būtų vientisa.

kalėdinių dovanų pakavimo idėjos 4

kalėdinių dovanų pakavimo idėjos 3

kalėdinių dovanų pakavimo idėjos 2

Natūralumas ir minimalizmas

Rudas arba baltas kraft popierius tampa vis populiaresnis. Kai kuriems šis popierius asocijuojasi su cukraus maišelių įpakavimu. Prie tokio popieriaus puikiai dera rudos rafija juostelės, dekoratyvinės plačios džiuto juostos arba džiuto virvelės, džiovinti citrusiniai vaisiai, spygliuočio šakelės, kankorėžiai, gilės, džiovinti augalai. Ruošiantis iš anksto daug ką galima pasigaminti, o prireikus greitai supakuoti dovanas — priemonių visada galima rasti parduotuvėse.

Jei nutiko taip, kad tenka greitai pakuoti dovanas, be išankstinio pasiruošimo, o ir parduotuvės jau nebedirba — ne bėda. Žiūrėkite į pakavimą kūrybiškai, naudokite tai ką turite namuose. Galite visą dovaną suvynioti vietoje popieriaus į medžiagą. Arba naudoti krepinį popierių, jei turite spalvotų lapų, galite dovanos dėžę apklijuoti spalvotomis popieriaus skiautėmis (plėšytomis ar karpytomis, trikampėmis, apvaliomis…). Neturite šių dalykų? Galbūt tuomet turite senų laikraščių? Tai bus tikrai originalus ir netikėtas įpakavimas.