Pasiruošimas Kalėdoms: kurti interjerą ar eksterjerą?

Lauko girliandos

Kalėdos – daugelio žmonių laukiama šventė. Ji simbolizuoja jaukumą ir šeimos susibūrimą kartu, todėl pasiruošimas šiai šventei taip pat itin svarbus. Įprastai Kalėdoms pradedame ruoštis dar mėnesį prieš, tai galima pastebėti prekybų centrų vitrinose, reklamų stenduose ir net žmonių namuose. Visi tam ruošiasi skirtingai ir daugeliui kyla tas pats klausimas: ar kurti tik interjerą, ar ir eksterjerą?

Kalėdinis interjeras namuose

Kalėdinį interjerą namuose galite susikurti su vidaus girliandomis, įvairiais papuošimais, dailiomis dekoracijomis ar net savo gamintais kalėdiniais atributais. Nepamirškite, kad interjero kūrimas vyksta ne tik apkabinant namus dekoracijomis, bet ir kuriant šventinę nuotaiką maisto bei kvapų pagalba. Kepkite įvairių skonių sausainius, statykite meduolių namus, uždekite įvairių kvapų žvakes ar smilkalus.

Kalėdinis eksterjeras namuose

Jeigu gyvenate privačiame name ir planuojate papuošti jų eksterjerą, jums prireiks kelių svarbių daiktų:

  • Lauko girliandų. Lauko girliandos yra įvairiomis spalvomis šviečiančios girliandos, pritaikytos būtent laukui. Girliandos šviečia nepriklausomai nuo oro temperatūros ar kitų gamtos veiksnių. Įvairūs pardavėjai siūlo pačių įdomiausių formų kalėdines lauko girliandas: burbuliukus, varveklius, lietų ir net kvadratines dekoracijas. Rinktis tikrai yra iš ko, todėl kiekvienas turi galimybę su lauko girliandomis susikurti bet kokia kalėdinę nuotaiką namo išorėje.
  • Advento vainikas. Sakoma, kad advento vainikas kabo ant tų žmonių durų, kurie su mielu nori priima į svečius visus draugus, kaimynus ir šeimos narius. Jeigu norite skleisti šią žinią, būtinai papuoškite savo duris šiuo itin kalėdiniu atributu. Vainikas gali būti gamintas jūsų rankomis, bet jeigu neturite laiko, noro ar galimybių jam pasigaminti, tai puikiai tiks ir pirktinis. Šiais laikais parduotuvėse galima rasti pačių įvairiausių advento vainikų: papuoštų cinamono lazdelėmis, smagiomis Kalėdų senelio kepurėlėmis, jaukiais kaspinais ir žaisliukais. Rinktis tikrai yra iš ko.
  • Kalėdinės dekoracijos. Kalėdinės dekoracijos tikrai padės jums susikurti tobulą Kalėdinę dvasią kieme. Tiems, kuriems patinka tradicinės Kalėdos, tikrai patiks namo kiemą papuošti šviečiančiais ir grojančiais elniais, Kalėdų seneliais, mielais angelais ar miško žvėreliais. Tokius ir panašius atributus tikrai įmanoma rasti įvairiose tiek fizinėse, tiek internetinėse parduotuvėse.

Kalėdinės dekoracijos atrodys išties dailiai ant kiekvieno namo. Labai svarbu jas derinti tarpusavyje, kad namo eksterjeras atrodytų patraukliai. Beje, namo išorės dekoravimas kasmet sulaukia vis daugiau dėmesio, todėl neatsilikite nuo savo kaimynų – pasipuoškite namus iš anksto.

Visas Kalėdines puošmenas rinkitės pagal tai, kokią dvasią ir kokia temą kuriate savo namuose. Jeigu norite kaimiškos dvasios – rinkitės įvairius su kaimo tema susijusius atributus. Jeigu jums norisi daug žvilgesio ir blizgučių – kurkite magiškas Kalėdas savo namuose. Turėkite omenyje, kad visos kalėdinės dekoracijos yra parduodamos internetu. Pirkimas internetu yra greitas ir paprastas būdas įsigyti prekes, todėl jeigu jums norisi įdomių kalėdinių dekoracijų, tikrai verta pasidairyti po internetines parduotuves. Jeigu turite galimybę, kurkite prieš Kalėdas tiek interjerą, tiek eksterjerą, kad nuotaika apgaubtų visą namą ir jo gyventojus.