Los Andželas – svajonių miestas

Tikriausiai daugelis žino garsųjį Holivudo užrašą ant vienos aukščiausios kalvos, kuris apibūdina Los Andžele ne tik teritoriją, bet ir kino industrijos veiklą. Sakoma, kad Los Andželas yra tikras angelų miestas, kur išsipildo karščiausios žmonių svajonės, daugelis atkeliauja įgyvendinti savo taip vadinamos amerikietiškos svajonės: kas mėgina kurti savo verslą, kas įsitvirtina pramogų bei rimtų verslų įmonėse, daugelis aktorių keliauja čia su viltimi tapti žinomais, kiti išlošia kazino nemažą pinigų sumą. Los Andželas – Kalifornijos sostinė, kuris palaiko didžiąją dalį ekonomikos, Jungtinių Amerikos Valstijų mastu tai yra antras pagal dydį miestas.

Los Andželas gali pasididžiuoti savo lėktuvų bei kosminių laivų pramonės pasaulinio centro statusu. Be kino industrijos, didmiestis yra Kalifornijos kultūrinis židinys, kur pilna teatrų, muziejų, mokslinių institutų, universitetų ir kitų aukštųjų mokyklų, taip pat puikiai išvystytas verslo centras. Ne gana to, kad miestas yra išties didelis, jame yra ne tik dangoraižio dydžio pastatų, tačiau kraštovaizdį papildo įvairūs baseinai, paplūdimiai, augalija, tarp kurių žymiosios palmės. Nors iš pirmo žvilgsnio Los Andželas atrodo milžiniškas pramogų miestas, tačiau čia sėkmingai vystoma kultūra, plėtojamas netgi ūkis.

Los Andželas ne tik suskirstytas į didelius rajonus, tačiau yra ir etniniai rajonai kaip Kinų, Rusų, ir daugelis kitų, kurie atvers pasaulio langus ir leis susipažinti su įvairia kultūra. Jungtinės Amerikos Valstijos yra jaunos, o iš istorinės pusės pateisina, kodėl vien Los Andžele talpinami gyventojai iš šimto keturiasdešimt valstybių ir iš jų susikūrusias šimtą bendrijų. Būtent šio miesto pakrantėse, neaišku kiek laiko, buvo apsigyvenę vietiniai čiabuviai, ir nors 1542 metais miestas buvo atrastas Portugalijos keliautojų, kurie teritoriją paskelbė Ispanijos imperijos Dievo miestu, tačiau pati gyvenvietė įsikūrė tik 1781 metais. Imtos plukdytos prekės iš Amerikos į Europą, gyventojų populiacija augo, vien dėl skirtingų rasių apgyvendinimo neatrastoje šalyje.

Didmiesčio centras įsikūręs pakrantėje, kur galima pasimėgauti ne tik gražiu saulėlydžiu prie vandens telkinio, bet ir pamatyti ir pasivaikščioti po meno muziejus, filharmonija, sporto rūmus, didįjį beisbolo stadioną. Šalia įsikūrusiuose priemiesčiuose verta apsilankyti Santa Monikoje, Venisoje ir Malibu – tai pajūrio kurortai, kuriuose galima ne tik padeginti bamabą, bet atrasti paplūdimio pramogų, kavinukių, barų. Jeigu jau nupirkti bilietai ir lankomasi Los Andžele, nieku gyvu nereikia praleisti galimybės apsilanklyti Holivude, kur galima stebėti iš arti kino kūrimo procesą.