Kanados didmiestis – Torontas

Torontas yra didžiausias Kanados miestas ir Ontarijo provincijos sostinė. Mieste galima pamatyti daug kultūrų, kurių gyventojai užima bent puse miesto. Tarp tautinių mažumų yra įsikūrusi Mažoji Lietuva. Toronto bendras gyventojų skaičius siekia keturis su puse milijono, o skaičiuojant su priemiesčiais – skaičius siekia net šešis milijonus.

Torontas yra turistų pamėgtas miestas, kurių daugiausia būna rudens laikotarpyje. Kanados didmiestis žavi savo urbanistine stilistika, čia galima pamatyti daug modernių pastatų, dangoraižių, televizijos bokštą, be galo daug įsikūrusių verslų ir finansinių institucijų kaip bankai, kurie paverčia Torontą svarbiausiu ekonominiu miestu.

Nepaisant to, kad Toronte daug pastatų, galima iš Toronto televizijos bokšto viršūnės pamatyti bendrą aukštų pastatų ir nuostabios kanadietiškos gamtos visumą. Lankantis televizijos bokšte, reikia būti atsargiems aukščio baimę turintiems žmonėms, nes apžvalgos aikštelės grindų danga yra stiklinė, pro kuria matosi po kojomis esantys vaizdai.

Norintiems apkeliauti visą pasaulį, apsimoka pigūs skrydžiai į Kanadą, nes Toronte kultūrinėje samplaikoje galima atrasti tautinių mažumų rajonus kaip: mažąją Italiją, mažąją Portugaliją, kinų miestelį, graikų kvartalą ir kitus, įskaitant mažąją Lietuvą. Didžiosios etninės grupės yra anglų, prancūzų ir škotų. Kiekviename rajone vyksta savitas kultūrinis veiksmas, specifinės parduotuvės, restoranai, kur galima pasigardžiuoti įvairių tradicijų apsuptais patiekalais.

Mažoji Lietuva yra tarytum mažas Lietuvos atvaizdas Kanados atmosferoje. Čia yra bendruomenės namai, lietuviškas baras, netoli galima rasti lietuvišką bažnyčią. Tarp kitko, lietuviai pirmieji Kanadoje iš visų tautinių mažumų įkūrė savo kapines, po šiuo pavyzdžiu pasekė ir kiti.

Norintiems patirti naujų potyrių, vertėtų išbandyti plaukiojimą autobusu. Ši pramoga yra struktūrizuotai suplanuota, kuomet viska prasideda turistiniu važinėjimuisi po Toronto lankytinas vietas, po to autobusas važiuoja į Ontarijo ežerą ir pradeda plaukt. Nerealūs pojūčiai pasiplaukiojimu autobusu sužadins ne tik adrenaliną, bet miesto peizažas iš ežero pusės sužavės kiekvieną.

Verta keliauti į Kanadą vien dėl esančių Toronto salų, į kurias keldinami žmonės keltuvu. Daugelis gyventojų mėgsta laisvadieniais pailsėti ir atsikvėpti, pabūti patys su savimi arba daugiau laiko susikoncentruoti į brangų žmogų, kuomet netrukdo didmiesčio šurmulys. Torontas turi viena nuostabiausių ir geriausių zoologijos sodų pasaulyje, kur tikrai yra ką pamatyti.

Toronte atsiras vietos ir meno gerbėjams, nes galima apsilankyti Ontarijo galerijoje bei Karališkajame Ontarijo muziejuje, kur galima lavinti savo menines žinias. Ontarijo mokslo centre privalu apsilankyti kiekvienam keliautojui, kuris bent kiek besidomi mokslu. Ledo ritulio gerbėjai turi galimybę pamatyti ne tik eksponuojamus trofėjus, bet ir visą ledo ritulio istorijos raidą Ledo ritulio šlovės muziejuje.