Poilsis Odesoje – geri įspūdžiai neturint daug pajamų

Odesa yra įsikūrusi Ukrainoje prie Juodosios jūros. Miestas pasižymi ne tik lankytojų susidomėjimu jūros pakrante, bet ir neišdildomu jausmu lankantis gražiose vietose. Poilsiauti Odesoje apsimoka, nes ten viskas pigiau negu Lietuvoje, galima šiai kelionei labai smarkiai netaupyti, nes vienu ar kitu atveju pasijuntama ten turtingais, tikrais karaliais.

Maistas ir gėrimai

Už prieinamą kainą galima smagiai pasilinksminti naktiniuose klubuose, baruose, kur alkoholiniai kokteiliai ir aukščiausios kokybės gėrimai yra ganėtinai pigus. Apsilankymas restorane dviems gali kainuoti apie 20 eurų, jeigu sočiai norima pavalgyti: kiekvienam trys patiekalai, gėrimai ir užkandžiai. Žinoma, kas nėra linkę daug valgyti, sutaupys dar daugiau pinigų. Elementariausiai alus kainuoja apie 0,50 eurų, degtinės butelis apie 2 eurus, o kokybiškas konjakas apie 3 eurus. Odesoje garsėjama jūros gėrybėmis, galima pasimėgauti šviežiomis ir šviežiai pagamintomis, nes jūra čia pat. Nereikia pamiršti ir kitų tradicinių Ukrainos patiekalų kaip koldūnai, kurie gali būti pateikiami įvairiai ir su skirtingais padažais.

Transportas

Nors transportas nebūtinas, nes galima daug kur nueiti pėsčiomis, tačiau norint išmėginti tam tikras transporto rūšis, kainos atžvilgiu taip pat nenusivilsite. Taksi kainuoja nebrangiai, nuo vieno euro iki dviejų galima nukeliauti net dešimt kilometrų su smagiai nusiteikusiu vairuotoju. Renkantis viešąjį transportą galima išmėginti tramvajų, ir autobusus, kurių bilietai kainuoja centus.

Apartamentai

Apsilankius Odesoje galima išsinuomoti puikius apartamentus, kurių para kainuoja nuo kelių eurų iki dešimties. Visada galima pasirinkti, ar norite keliauti stipriai susiveržę diržus, ar pasijusti tikrais karaliais, nes už itin geros būklės ir prabangesnius, pagrindinėje miesto gatvėje ar su nepakartojamu vaizdu į jūrą, apartamentus galima sumokėti žymiai mažiau, negu poilsiaujant Lietuvoje ir renkantis pigų variantą. Kodėl gi nepalepinus savęs už kiekvienam lietuviui prieinamą kainą?

Pigūs bilietai

Apsimoka planuoti kelionę savarankiškai, taip atrandant geresnių kainų, nes mažiau turistų apsuptose vietose kainos mažesnės, o kitu atveju sumokėsite daugiau. Tokiu būdu galima pamatyti tikrą alsuojantį gyvenimą, susiplanuoti savo maršrutą, taip pat randant pigius skrydžius į antrąjį Tailandą. Pigūs skrydžiai į Odesą yra tikrai įmanomi, nes galima rasti kelionės bilietus, kurie kainuos apie 50 eurų į vieną pusę.

Ką verta pamatyti Odesoje, neskaitant paplūdimio?

1. Odesos Operos ir Baleto teatras. Rekomenduotina apsilankyti teatre, kuris paliks ne tik gerą įspūdį renginio metu, kurio bilietas kainuos keletą eurų, bet ir pasigrožėti nuostabiai įrengta architektūra – čia dvelkia baroko puošnumas ir elegancija.
2. Voronsovo švyturys. Jame apsilankius galima padaryti nuostabius kadrus, ir tam blogas oras nesutrukdys, kaip tik pagyvins ir pavers kadrus vertus didelių peržiūrų.
3. Odesos katakombos. Viena lankomiausiu vietų Odesoje, ne tik dėl to, kad tai yra vienas seniausių ir didžiausių dirbtinai padarytų labirintų, bet ir dėl istorinės praeities, kuomet Antrojo pasaulinio karo metu čia buvo partizanų karinės stovyklos.