Tinkamam interjero pasirinkimui: laminuotos grindys su lygiu sujungimu

Laminato naudojimo ir paskirties šiai dienai niekas tiksliai nepasakys, nes jis yra visur, ne taip, kaip prieš gerus penkiolika metų vyravo griežti žmonių susigalvoti standartai. Laminuota grindų danga palengvina interjero sprendimus, kuomet daugeliu atveju tenka rinktis tik tarp paletėje esančių spalvų ir braižo.

Planuojantiems įsirengti miegamąjį ir vaikų kambarį verta pagalvoti apie laminuotas grindis su lygiu sujungimu. Kadangi šiose namo zonose nėra toks intensyvus judėjimas, galima nesirūpinti dėl laminato judėjimo ir išsivaikščiojimo. Laminuotos grindys su lygiu sujungimu puikiai taip pat puikiai tiks, atokesnėse, mažai vietos turinčiuose kambariuose. Norint optiškai praplėsti kambario ribas, šviesių spalvų tik neužteks – laminuotos grindys su lygiu sujungimu suteiks kruopščios simetrijos ir visiškai lygaus paviršiaus jausmą, erdės pojūtį. Siekiant neapkrauti interjero, mėgstantiems minimalizmą tai yra puikus pasirinkimas.

Klojant laminuotą grindų dangą su lygiu sujungimu kitose gyvenamojo namo arba buto dalyse, svarbu paminėti, kad tokio tipo laminatas didesniuose kambariuose atrodo įspūdingai, tačiau tai vengtinas pasirinkimas dėl galimo laminato išsivaikščiojimo aktyvesnėse būsto zonose. Tačiau, tvirtai apsisprendusiems galima rekomenduoti svetainės, virtuvės bei prieškambario erdves, tuomet kloti laminatą reikia su nemažesniu kaip aštuonių milimetrų storio stipriu užraktu, žinoma dar geresnis variantas, jeigu storis didesnis.

Šildomos grindys ir laminatas su lygiu sujungimu gali būti suderinamas dalykas, jeigu nenorima rinktis laminuotų grindų su grioveliais. Svarbu paminėti, kad svarbu įsitikinti ar pasirinkote kuo įmanoma stipresnį užraktą. Vienas stipriausių sujungimo užraktų yra Unilin Click, kurį rekomenduoja Naturfloor ekspertai. Taip pat reikia patikrinti ar pasirinkto laminato lygiu sujungimu paviršius yra pakankamai tvirtas.

Šildomos laminuotos grindys su lygiu sujungimu ypatingai tinkamos vaikų kambariui. Mažieji, pradėję vaikščioti, stengiasi laiką praleisti aktyviai. Tokiais metais, dažnoje šeimoje galima pamatyti, kaip vaikui žaidimo aikštelė paruošiama tiesiog ant grindų. Beveik kiekvienoje šeimoje daroma klaida ta, kad vaikų kambariui pasirenkama kiliminė grindų danga arba pats kilimas, kuris savyje kaupia begalės dulkių erkučių, to pasekoje vaikas gali susirgti alerginėmis ligomis. Su šildoma grindų sistema nereikės bijoti, kad mažasis sušals, galima visiems laikams pamiršti kilimus. Vaikai būna labai aktyvūs ir nerangūs, o pramokę žengti pirmuosius žingsnius dažai įsijaučia ir nukrenta. Užsigauti ne taip lengva pasirinkus laminatą su lygiu sujungimu.