Išmanioji televizija – nuosavas kinas namuose

Televizija

Televizija šiais laikais yra neatsiejama daugelio žmonių gyvenimo dalis. Ji puiki palydovė tiems, kurie mėgsta savo laisvalaikį leisti žiūrėdami filmus, mėgstamas laidas, kurie nori greitai sužinoti pasaulyje įvykusias ar vykstančias naujienas, klausytis muzikos arba sužinoti kažką naujo. Tai įdomus laisvalaikio praleidimo būdas po darbų, todėl ją kasmet įsigyja vis daugiau ir daugiau žmonių. Kadangi televizijos rūšių yra ne viena, labai svarbu žinoti visų jų privalumus bei trūkumus ir išsirinkti savo poreikius bei norus labiausiai atitinkantį variantą.

IP televizija

IP televizija yra tokia, kuria perduodamas vaizdas ir garsas interneto tinklais. Plačiau ją žmonės supranta kaip tokią, kuria perduodama transliacija internetu, kai norima žiūrėti mėgstamus televizijos kanalus. Kartais IP televiziją žmonės vadina tiesiog skaitmenine, tačiau toks apibūdinimas nėra tikslus, kadangi pats žodis „skaitmeninė“ reiškia tik perdavimo būdą. Kalbant apie IP televiziją, galima išskirti net kelias paslaugas, kurias ji teikia, t. y.:

  • turintys IP televiziją turi galimybę įsirašyti įvairias televizijų programas ir jas žiūrėti savo mėgstamu laiku;
  • taip pat turintys toki televiziją gali žiūrėti tiesiogines televizijos transliacijas;
  • žiūrėti įvairią vaizdo medžiagą, esančią internete;
  • per IP televiziją yra galimybė pasijungti mėgstamus žaidimus ir juo žaisti ne tik vienam, bet ir su kitais prisijungusiais;
  • norint yra galimybė skaityti horoskopus, pasižiūrėti kokios orų prognozės numatomos jūsų mieste ar kitoje pasaulio vietoje;
  • IP televizija turi programų gidą, todėl visada matysime kokią laidą norite pasižiūrėti;
  • taip pat reikia nepamiršti ir to, kad yra galimybė naudoti socialiniais tinklais, klausytis muzikos per Youtube, stebėti eismą jūsų norimame mieste.

Kabelinė televizija

Kabelinė televizija ankščiau buvo labai populiari ir mėgstama žmonių, kadangi analogijų neturėjo. Sakoma, kad ši televizijos rūšis jau yra atgyvenusi, kadangi ją aplenkė kitos, kurios yra naujesnes ne tik technologijų, bet ir kokybės prasme. Visgi, yra tikrai nemažai žmonių, kurie naudojasi kabeline televizija, kadangi jiems jos pilnai užtenka. Dažniausiai tai būna vyresnės kartos atstovai, kuriems internetas yra nereikalingas ir jie tiesiog nori žiūrėti savo mėgstamus kanalus. Tikriausiai šiandienai galėtume įvardyti pagrindinius kabelinės televizijos privalumus, tai paprastumą ir gerą kainą. Ši kabelinė yra valdoma labai paprastai, todėl tai sugebėtų padaryti bet koks žmogus, o ją ir įsigyti paprasta, užtenka iš televizijos tiekėjų nusipirkti norimą planą (jį galima pasirinkti pagal koduotų kanalų skaičių).

Išmanioji televizija

Išmanioji televizija yra šio amžiaus atradimas ir viena populiariausių vartotojų tarpe. Dažniausiai ją renkasi jauni žmonės, kadangi televizijos siūlomos funkcijos išties labai geros. Žmonės, pasirinkę išmaniąją televiziją, gali žiūrėti ne tik įprastus lietuviškus kanalus, bet ir užsienietiškus, taip pat įsigyti papildomų kanalų, kurie yra užrakinti. Vartotojams yra galimybė naudotis ir papildomomis televizijos funkcijomis, pavyzdžiui, jie gali išsinuomoti filmus, žaisti įvairius juos dominančius žaidimus, naudotis kitomis programėlės kaip Youtube, prisijungti prie savo socialinių tinklų, skaityti naujienas, atsidarę naujienų programėlę, bei klausytis radijo, o su susitikę su draugais ar net vieni, pasileisti karaokę ir smagiai praleisti laisvalaikį.

Kad ir kokią televiziją rinksitės, svarbiausia, kad ji atitiktų visus jūsų lūkesčius ir norus. Svarbiausia pagalvoti ko jums išties prireiks ir ar dažnai to reikės. Turėtume paminėti, kad neretai tiekėjai siūlo televiziją įsigyti kartu su internetu – ši galimybė dažnai būna pigesnė nei perkant atskiras paslaugas iš skirtingų tiekėjų. Todėl, jeigu jums svarbi kaina, į tai būtinai atsižvelkite.