Prieškambario dizaino sprendimai

Prieškambario dizaino sprendimai

Į interjero dizainą pastaraisiais metais daugelis žmonių žiūri labai atsakingai ir jį kuriant praleidžia nemažai laiko bei įdeda pakankamai pastangų. Interjeras pasidarė svarbus ne tik patalpose, kuriose dažniausiai yra leidžiamas laikas (miegamasis, svetainė ar virtuvė), bet ir tose, kur beveik nebūnama, pavyzdžiui, prieškambariuose.

Prieškambaris yra ta patalpa, kurią žmonės, įėję į namus, pamato pirmiausiai. Nors atrodytų kiekvienas ten leidžia minimaliai laiko, tačiau šios patalpos dizainas itin svarbus dėl kelių priežasčių:

  • susikuriamas pirminis įspūdis apie namus;
  • prieškambaris yra namų veidrodis;
  • jis jungia kambarius tarpusavyje.

Norint, kad visuose namuose būtų patogu, o svarbiausia jauku, prieškambaris turėtų būti funkcionalus, neužgrūstas ir atrodyti estetiškai.

Keletas patarimų, norintiems susikurti unikalų prieškambarį

  1. Prieškambaryje turi būti tinkamas apšvietimas. Jeigu prieškambaris yra mažas, tinkamai jį apšvietus galima sudaryti didesnės patalpos įspūdį. Patalpai įdomumo gali suteikti lubų ar grindų apšvietimas, veidrodžio apšvietimas, šviečiančios lubos.
  2. Prieškambario baldų pasirinkimas. Baldai turi būti tinkamai pasirinkti ne tik didesnėse namų patalpose, bet ir prieškambaryje. Prieškambariuose dažniausiai yra statomos spintos, kuriose būtų galima pasikabinti striukes, pasidėti batus ir kitus drabužių aksesuarus. Didelė spinta prieškambaryje yra privalumas, tačiau jeigu ši patalpa yra maža, ten galima pasirūpinti ir tam tikromis pakabomis. Taip pat prieškambario patalpoje privalumas turėti kėdutę ar kitą patogią vietą prisėsti ir ramiai nusirengti. Staliukas su veidrodžiu yra taip pat prieškambaryje norimas matyti baldas, kuris yra itin naudingas, tad turi būti funkcionalus. Nenaudokite didelių gabaritų baldų ir neužkraukite patalpos nereikalingais, kadangi prieškambaris turi būti patogus susisiekimas su kitais kambariais.
  3. Spalvų pasirinkimas. Spalvos mažose patalpose turėti būti neutralios, geriausia šviesios, kad sudarytų didesnės erdvės įspūdį. Svarbu atsikratyti rūsio ir užgriozdinto prieškambario įvaizdžio, kuris kenkia bendram namų interjerui.

Kuo prieškambario interjeras yra funkcionalesnis, tuo žmonės gyvena komfortiškiau ir mieliau leidžia laiką namuose. Dizaino sprendimų yra pačių įvairiausių, tačiau jie turi būti pasirenkami pagal tai, ar patalpa yra maža, ar pereina į kitą patalpą ir pagal kitų kambarių interjerą. Šios patalpos kūrimas turi būti gerai apgalvotas, o idėjų įgyvendinimas – protingai suplanuotas.