Terasos projektas laisvalaikio zonai

Projektas laisvalaikio zonai

Vasaros terasa, tai laikinas, sezoninis iš nesudėtingų konstrukcijų surinktas namo priestatas, kuris atlieka keletą svarbių funkcijų. Terasa yra papildomas, nors ir laikinas, namo plotas gryname ore, kuris skirtas poilsiui. Tai yra namo tęsinys gamtoje arba gamtos tęsinys name. Čia organiškai susijungia dvi erdvės: namo vidus ir jo kiemas.

Antra svarbi terasos funkcija – puošti namą. Terasa gali būti puošiama dekoratyvine augalija, baldais, šviestuvais bei įvairiais akcentais. Toks laikinas namo priestatas gali būti su turėklais, be jų, su stogu, be stogo, stiklintas ir nestiklintas. Neretai šalia terasos įrengiamas ir kitas svarbus namų valdos objektas: baseinas, fontanas, gėlynas. Terasoje ilsimės, vakarieniaujame, ji tinkama ir šeimos vakarams, susibūrimams su draugais, čia taip pat gali žaisti vaikai, kitaip tariant, terasos projektas – laisvalaikio zonai.

Terasa, laikinas namo priestatas, kuris turi būti lengvai prižiūrimas, eksploatuojamas, o svarbiausia, negali užgožti paties namo. Jeigu norima tausoti medžiagas, pavasarį turi būti galima ją lengva surinkti, o atėjus rudeniui – lengvai išardoma. Jeigu tokių sezoninių darbų atlikti neketinama, terasa turi būti suręsta iš medžiagų, kurios nebijo nei šalčio, nei drėgmės ir yra paprastai valoma. Geriausiai tam tinka impregnuota mediena.

Terasos projektui turi turėti aiškią viziją: įsivaizduokite, kokie joje bus baldai, dekoratyviniai augalai ir kitos detalės. Jei namas yra vieno aukšto, tuomet jis savo nuožulnumo ir spalva turi atrodyti lyg natūralaus stogo tęsinys. Terasos polių aukštis neturi būti didesnis už namo pamato aukštį, o turėklai turi natūraliai įsikomponuoti į bendrą namo vaizdą ir augaliją. Taip pat terasa atrodo jaukiau, jei jos grindims yra panaudojamos storesnės lentos – medis ne tik suteikia jaukumo ir šilumos įspūdį.