Kur kokiu metų laiku keliauti?

Šri Lanka

Planuojant atostogas verta pasitikrinti, kokie orai, tam tikru sezonu vyrauja planuojamoje atostogų vietoje.
Azijos šalys
Japonija, Kinija bei Indonezija verta lankyti pavasarį bei rudenį, nes žiemos vėsios, o vasaros – karštos ir drėgnos. Atostogoms Tailande tinkamiausias metas nuo lapkričio iki vasario mėnesio, nes tuomet mažiausia kritulių ir daugiau saulėtų dienų. O vizitui Indijoje patartina rinktis spalio – kovo mėnesius. Vasaros metu čia susiduriama su didžiuliais karščiais, drėgme ir nenumatytomis audromis.
Afrika
Pietinėje dalyje nuolat sausa, o kritulių nedaug, bet norint išvysti visą gamtos bei gyvūnijos grožį verta apsilankyti rugsėjo, spalio mėnesiais. O šiaurinėje dalyje lankytis galima visus metus, tačiau patartina rinktis pavasarį ar rudenį, kai oras nei per karštas nei per drėgnas.
Vidurio Rytai
Vakarinėje dalyje oras atostogoms, miestų pažinimui tinkamas visus metus. Tačiau vasaros metu čia vykti turėtų tik tie, kurie gali ištverti karščius. JAE geriausia lankytis rudenį bei pavasarį, nes vasaros karščiai gali būti nepakeliami, o sausio, vasario mėnesiai laikomi vėsiausiais ir lietingiausiais.
Europa
Vakarų bei vidurio Europos šalis patartina lankyti pavasarį, balandžio – birželio mėnesiais, kai nėra per daug karšta ir kritulių kiekis nėra toks gausus lyginant su kitais sezonais. Vidurio Europa taip pat gali būti lankoma žiemos metu, norinčių aplankyti slidinėjimo kurortus.
Graikija ir jos salos, Turkija, Kanarų salos, puikios vietos atostogoms nuo pavasario iki vėlyvo rudens. Tačiau vasaros metu šie kurortai perpildyti turistų, o karštis gali būti alinantis, todėl patartina vykti pavasario metu ar rudenį.
Rytinėje bei šiaurinėje Europos dalyse vyrauja vėsesni orai, todėl čia vykti patartina tik vėlyvą pavasarį ar vasarą, kai kritulių kiekis mažesnis ir oro temperatūra aukštesnė.
Šiaurės Amerika
JAV vyrauja skirtingi klimatai. Rytinėje pakrantėje, kaip ir didžiojoje Kanados dalyje vasaros ir rudens sezonų metu vyrauja sausi ir šilti orai, o žiemą bei rudenį gali tekti susidurti su gan šaltomis oro sąlygomis bei dideliu kritulių kiekiu. Tačiau mėgstantiems slidinėjimą, žiema Kanadoje yra puikus pasirinkimas. Tačiau vakarinėje pakrantėje į pietus bei Meksikoje šilta visus metus. Vėsesniu sezonu oras būna panašus į Lietuviško rudens pradžią.
Pietų Amerika ir Australija
Abiejuose žemynuose vasara yra geriausias metas kelionei, tačiau neapsirikite, vasara čia laikoma nuo rugsėjo iki vasario mėnesio. O žiemos metu oras atvėsta iki 5-10 laipsnių ir gali būti lietinga.
Pasirinkus šalį ir tinkamą metą atostogoms, laikas įsigyti ir lėktuvo bilietus – www.skrydziaiidubaju.lt, www.pigusskrydziaiidublina.lt, www.pigusskrydziaiifrankfurta.lt, www.lektuvubilietaiigraikija.lt, www.skrydziaiihelsinki.lt, www.pigusskrydziaiihurgada.lt, www.skrydziaiiispanija.lt, www.lektuvubilietaiiitalija.lt, www.skrydziaiikopenhaga.lt, www.lektuvubilietaiilenkija.lt