Skrydžių bilietus rinkis atsakingai

Skrydžių bilietai

 

Pakeliauti po Europą nori kiekvienas – tiek jaunas, tiek ir vyresnio amžiaus žmogus. Dabar turizmas Europoje yra ypatingai palankus turintiems nedidelius kelionių biudžetus. Pigūs skrydžiai į Milaną, Paryžių, Prahą, Belgiją kainuoja vos kelis eurus. Žinoma, tokios kainos taikomos ekonominės klasės skrydžiams ir aišku – ne visose skrydžių bendrovėse. Kadangi pigiausios kelionės yra tos, kurios siūlomos artimiausiam laikotarpiui, tenka gaudyti specialius pasiūlymus. Lietuviai dažniausiai renkasi paskutinės minutės keliones, nes jos yra pigiausios. Gaila, tačiau ne visiems pavyksta pasinaudoti išskirtiniais pasiūlymais.

Norintiems pailsėti Europoje, galima kreiptis ne tik į pigių skrydžių bendroves, bet ir į kelionių agentūras. Kuo jos pasižymi?

Kelionių agentūros savo klientams siekia pateikti tokius pasiūlymus, į kuriuos būtų įskaičiuojamos visos būtinosios paslaugos. Tai yra: apgyvendinimas, skrydžiai, maitinimas, transporto paslaugos. Pagrindinis trūkumas – tokių kelionių kainos yra didesnės. Tiek kelionių agentūros, tiek ir privatūs kelionių organizatoriai taiko tam tikrus mokesčius. Tad, jeigu tikitės, kad kažkuri agentūra Jums pasiūlys tokias skrydžių kainas, kokias siūlo pigių skrydžių bendrovės, vadinasi labai apsirinkate.

Pigių skrydžių bendroves reikėtų išskirti dėl to, jog jos siūlo tik lėktuvų bilietus pirmyn ir atgal. Tarkime, Jus domina skrydžiai į Paryžių. Jie siūlomi be apgyvendinimo paslaugų. Jums patiems reikėtų užsakyti viešbutį ar kambarį iš privačių nuomotojų. Taipogi turėtumėte skirti laiko transporto paieškai. Už kiekvieną paslaugą teks mokėti atskirai. Pabrėžtina, kad tie, kuriuos domina skrydžiai į Prahą ar kitų šalių miestus, turėtų įdėmiai perskaityti skrydžių informaciją. Mat, oro uostai gali nesutapti. Aiškiau kalbant, užsakant skrydžių bilietus iš pigių skrydžių bendrovių, pasižiūrėkite ar atvyksite į tinkamą oro uostą. Tiesiog, galite būti išlaipinami visai kitame šalies gale, o tokiu atveju padidėtų išlaidos užsakant transportą važiavimui iki viešbučio, jeigu jis būtų labai toli.

Kartais žmonėms tenka susidurti su skrydžių perpardavimo svetainėmis. Svarbu nepamiršti, kad skrydžiai į Belgiją ar kitas šalis neturėtų būti užsakomi tokiose interneto svetainėse, kuriose vagiami duomenys. Aiškiau kalbant, radus kažkokį itin naudingą pasiūlymą, pirmiausia reikėtų pasižiūrėti ar ta kelionių svetainė neturi prastų atsiliepimų. Tai labiausiai liečia tuos, kurie skrydžių bilietus užsako per tarpininkus. Internete galima rasti nemažai informacijos apie fiktyvias kelionių svetaines, kuriose yra vagiami banko kortelių bei kiti jautrūs vartotojų duomenys.

Tad, jeigu planuojate kelionę po Europą, tuomet įvertinkite visus niuansus, pasidomėkite kelionės organizatoriumi ir bilietų pardavėjo reputacija. Tai padės išvengti nenumatytų nesklandumų.