Ar kėdės gali tapti valgomojo puošmena?

Kedes

Šiais laikais įsirenginėdami būstą žmonės dažnai susimąsto, ar reikalingas valgomasis. Ypač, jei būste yra vientisa virtuvės ir svetainės erdvė, dažnai pasirenkamas baras, o ne valgomojo stalas. Tačiau interjero dizaineriai rekomenduoja, jei yra galimybė, įsirengti valgomąjį, nes ši erdvė kaip jokia kita suartina šeimą, sutraukia draugus ir artimuosius, ir sukuria jaukumą namuose.

Kuriant valgomojo interjerą pirmiausiai reikia įvertinti tokius aspektus kaip erdvės dydis, šviesumas, taip pat, ko tikitės iš valgomojo – kiek žmonių norite sutalpinti kiekvieną dieną ir kiek per šeimos pietus arba šventes. Nuo to priklauso baldų pasirinkimas, jų forma, dydis ir kitos charakteristikos.

Svarbiausi baldai valgomajame, neabejotinai, yra stalas ir kėdės, tačiau, jei leidžia galimybės, kiti baldai, pavyzdžiui, indauja, komoda, suteiks valgomojo interjerui papildomo šarmo. Taip pat indauja valgomajame yra praktiškas ir funkcionalus sprendimas, nes indai yra visada po ranka.

Stalas yra pirmasis pasirinkimas kuriant valgomojo erdvę. Stalas, pirmiausia, turi tikti prie būsto interjero visumos, jis gali būti tiek klasikinis natūralaus medžio su plačiomis drožinėtomis kojomis, tiek modernus stiklinis su viena akmens masės koja centre. Taip pat stalas turi būti tokio dydžio, kad laisvai susėstų visi šeimos nariai kiekvieną vakarą, nereikėtų labai spaustis per sekmadieninius šeimos pietus ir būtų vietos susėsti visiems į svečius atvykusiems draugams.

Toliau prie stalo derinamos kėdės (tokiu atveju, jei neperkate viso bendro valgomojo komplekto), tačiau būtent jos gali sukurti valgomajame visai kitą nuotaiką. Klasikiniame pasirinkime yra mažiau galimybių, tačiau moderniame – galima žaisti su spalvomis, tekstūromis ir formomis. Galima derinti vienodo dizaino, tačiau skirtingų spalvų kėdes, jas aptraukti skirtingais apmušalais ir panašiai.

Taigi, neabejotinai, kėdės valgomajame yra baldas, kuris turi daugiausiai skirtingų variacijų ir panaudojimo būdų.