Automatiniai kiemo vartai – patogus ir praktiškas pasirinkimas

Vartai

Visi nori apsaugoti nuosavą sklypą nuo pašalinių asmenų, taip pat nori teritoriją padaryti mažiau matomą aplinkiniams. Tvora yra pagrindinis sklypo apsaugos elementas, o kartu su ja iškyla ir vartų pasirinkimo klausimas. Taigi į ką atkreipti dėmesį ir kaip pasirinkti kiemo vartus?

Pirmasis aspektas, pagal kurį pasirenkami vartai – dizainas. Be abejo, vartai turi būti suderinti su tvora, turi būti išlaikytas dizaino vientisumas, medžiaga, iš kurios jie gaminami. Jei tvora yra medinė, gražiausiai atrodys tvora su medžio lentelėmis, jei tvora yra metalinė, sklypui išskirtinumo suteiks puošnūs metaliniai vartai, jei tvora – segmentinė, vartai turėtų būti taip pat segmentiniai.

Taip pat dėmesį reikia atkreipti į tai, kaip vartai bus darinėjami, o tai, iš dalies, priklauso nuo erdvės ir išplanavimo. Vartai gali būti atveriami į sklypą arba į gatvę, priklausomai nuo to, kiek erdvės jiems reikia atidaryti. Galima rinktis ir stumdomus vartus – toks pasirinkimas yra patogus, kai vietos juos varstyti trūksta, o be to, stumdomi vartai reikalauja mažiau priežiūros žiemą, nes nereikia nukasti sniego norint juos atidaryti.

Paskutinis ir ne mažiau svarbus aspektas yra tai, kaip norite juos valdyti – darinėti rankomis ar valdyti automatiškai. Be abejonės, į šį klausimą atsakymas yra vieningas – automatiškai valdomi vartai yra patogesnis ir praktiškesnis pasirinkimas. Juos atidaryti ir uždaryti galite neišlipę iš automobilio, tik vieno mygtuko paspaudimu. Pasirinkus nuotolinį valdymą, galite vartus atidaryti dar tik važiuojant namo, todėl nereikės stovėti ir laukti, kol vartai atsidarys ir galėsite patekti į kiemą. Tačiau renkantis automatinius vartus turite apie tai pagalvoti anksčiau, geriausia prieš sklypo tvarkymą, trinkelių klojimą, nes tokiems vartams yra reikalingas elektros įvadas.

Taigi pasirinkę automatinius kiemo vartus galite džiaugtis patogumu ir netgi sutaupyti laiko.