Fotografija – galimybė atsipalaiduoti bei atskleisti savo talentą

Artėjant šiltajam metų laikotarpiui, daugelis mūsų didžiąją dalį laiko praleidžia gamtoje. Kelionės, trumpos iškylos su draugais ar tiesiog pasivaikščiojimas, tampa tikruoju atsipalaidavimu ir laiko praleidimu. Tačiau ar pagalvojote, kad visa tai gali būti įamžinta jūsų darytose nuotraukose, kurios padės prisiminti iškylą ar svarbią akimirką visą likusį gyvenimą? Kitaip nei bet kuri kita veikla, fotografavimas padeda atsipalaiduoti, atskleisti gabumus bei žinoma, tai yra itin įdomus procesas. Deja, vien nusipirkti fotoaparatą ir pradėti fotografuoti tikrai neužtenka. Svarbu nedaryti klaidų, suprasti kokie fotoaparatai yra tinkami jums ir žinoma, kaip su juo dirbti.

Kokį fotoaparatą rinktis ir kokias klaidas mes darome?

Visų pirma, didžiausia mūsų klaida yra noras įsigyti fotoaparatą turintį 300 000 kadrų garantiją. Žinoma, toks variantas yra tinkamas profesionalams, kuriems fotografavimas yra pragyvenimo šaltinis. Tačiau jeigu jums fotografija yra tik pomėgis, o per metus padarote vos 1200 kadrų, kam gi mokėti didžiulius pinigus už profesionalų fotoaparatą, kuris didžiąją laiko dalį praleist jūsų spintoje? Šiuo atveju, mūsų patarimas, fotoaparatą pirkti pagal garantinį suveikimų skaičių. Kitaip tariant, kadangi naujosios technologijos keičiasi labai greitai, o ir fotoaparatų galimybės bei privalumai kinta dažniau nei kas metus, siūlome įsigyti mėgėjišką fotoaparatą. Turėdami mėgėjiška fotoaparatą galėsite padaryti išraiškingas nuotraukas, žaisti su spalvomis, efektais, o svarbiausia, tobulėti. Tik supratę kokia yra veidrodinių kamerų klasifikacija, kaip veikia fotoaparatas ar išvis jis jums yra reikalingas, galėsite keistis kartu su pačiu fotoaparatu. O tai reiškia, kad jums nereikės prisirišti prie vieno, labai brangaus fotoaparato, kuris po kelių metų bus laikomas “seniena”. Išmokę dirbti su turimu fotoaparatu bei išbandę visas jo galimybes jūs galėsite jį išmesti ir nusipirkti naują, daugiau funkcijų turinį fotoaparatą.

Dažnai nutinka ir taip, kad po kelių dienų, mėnesių ar metų mes nusprendžiame jog norime tapti ir pačiais fotografais. Tačiau, profesionaliu fotografu gali tapti ne kiekvienas. Reikia turėti meno gyslelę, supratimą apie spalvų gamą, o svarbiausia reikia mokėti dirbti įvairiomis nuotraukų retušavimo programomis tokiomis kaip “Adobe Photoshop” ir kitomis. Kitaip tariant, fotografas turi turėti savo stilių bei žinoma išsiskirti iš kitų. Tačiau jeigu visgi jums atrodo, gal ir jūs galite tapti fotografu – nepaleiskite šios svajonės ir ją stenkitės įgyvendinti visomis savo jėgomis.

fotografo paslaugos lietuvoje

Norite tapti fotografu?

Bene svarbiausias aspektas į kurį svarbu atsižvelgti norint tapti fotografu yra fotografavimo sritis. Fotografuoti viską – nėra pati geriausia idėja. Fotografas turi suprasti ir žinoti ko jis nori ir ką sugeba geriausiai. Galbūt jūs jaučiatės ypatingai įkvėpti fotografuodami gamtą, vestuves, šventes, modelius o gal gyvūnus? Pasirinkimas priklauso tik nuo jūsų.

Apibendrinant, fotografija yra gyvenimo būdas arba laisvalaikio praleidimas. Tačiau vienu ar kitu atveju svarbiausias čia yra fotoaparatas, o vėliau ir pats fotografas. O taip pat, ne paslaptis, kad geras fotoaparato ir fotografo suderinamumas yra raktas į sėkmę bei gražias, išskirtines nuotraukas. Beje, jeigu visgi nusprendėte, kad fotografija yra ne jums, pasitikėkite profesionaliais fotografais, kurie pavers jūsų šventę ar vestuves ypatingomis!