Vestuvių fotografas. Kaip pasirinkti šį hobį savo darbu pavertusi asmenį?

vestuviu fotografas fotomyliu.lt

Nė vienas iš mūsų neabejoja, kad merginai viena svarbiausių dienų gyvenime – vestuvės. Apie šią dieną mergaitės svajoja nuo mažų dienų: mintyse jos dėliojasi suknelės dizainą, prie jos derina papuošalus, renkasi šukuoseną, makiažą, batelius. Galiausiai jos pradeda ieškoti tobulos vietos didingai dienai, tuomet kuria jos papuošimus tiek išorėje tiek viduje. Visa tai ji stengiasi įgyvendinti realybėje. O kad ši diena amžinai išliktų prisiminimuose, samdomas vestuvių fotografas, kuris sustabdys tobulas akimirkas ir leis jų nepamiršti. Profesionalus vestuvių fotografas fotomyliu.lt pataria, kaip pasirinkti tinkamiausią fotografą Jums svarbiai dienai bei į ką reikia atkreipti dėmesį.

Renkantis vestuvių fotografą būtina peržiūrėti jo portfolio, kuriame būtų jo darbų nuotraukos iš ankstesnių vestuvių ar kitų švenčių. Atkreipkite dėmesį, ar fotografavimo maniera, stilius, spalvos Jums yra tinkamos. Pastebėkite ir žmones, esančius nuotraukose: ar jie atsipalaidavę ar susikaustę, koks jų žvilgsnis. Nes būtent tai parodo, kaip daugelis žmonių jaučiasi prie fotografo. Vieną iš gero vestuvių fotografo bruožų gali parodyti nuotraukoje esančių asmenų atsipalaidavimas. Jei jie susikaustę – tuomet tikėtina, kad fotografas nemoka dirbti su modeliais ir nepadeda sukurti atmosferos, kuri padėtų atsipalaiduoti labiausiai įsitempusiems.

Vestuvių fotografas fotomyliu.lt rekomenduoja pabendrauti su vestuvių fotografu prieš užsakant paslaugą. Ir kalbame ne tik apie skambutį telefonu ar susirašinėjimą socialiniuose tinkluose. Pabendrauti reikia gyvai, akis į akį. Tuomet pajusite vestuvių fotografo aurą, bendravimo manierą. Suprasite, kaip jaučiatės prie jo, ar galite atsipalaiduoti, jaustis laisvai.

Pasirinkus vestuvių fotografą būtina su juo aptarti planuojamą vestuvių fotosesijos vietą. Svarbu išsiaiškinti, ar vieta, kurią pasirinkote, tinkama fotosesijai atlikti, ar vis gi reiktų pradėti ieškoti kitų idėjų. Kodėl reikia aptarti vestuvių fotosesijos vietą su vestuvių fotografu? Nes pasirinkta erdvė gali būti netinkamai apšviečiama, todėl tai gali trukdyti fotosesijai. Visus niuansus būtina apkalbėti su profesionalu.

Vestuvių fotografas fotomyliu.lt taip pat rekomenduoja turėti išankstinę, bent valandos trukmės fotosesiją prieš didžiąją vestuvių dieną. Fotografas pajus, kaip pozuojate Jūs, kaip elgiatės prieš kamerą, ką reiktų taisytis. Jis pasidalins patarimais ir praves mini mokymus, kaip reiktų elgtis. Jūs pastebėsite kurioje pozoje atrodote gražiausia, kurios veido mimikos Jums tinka, o kurių nuotraukose geriau vengti. Taip pat pamatysite ir pirmuosius nuotraukų rezultatus ir žinosite, ko tikėtis ir svarbiosios dienos fotosesijos nuotraukų.

Vestuvių fotografo pasirinkimas – labai svarbus ir atsakingas darbas prieš vestuves. Tai reikia daryti iki vestuvių likus bent jau 8 mėn. Kyla klausimas kodėl? Vestuvių fotografai savo užimtumo planą dėliojasi likus metams iki naujojo vestuvių sezono. Tad kad nepaleistumėte geriausio vestuvių fotografo iš rankų, reikia jį pačiupti kaip įmanoma anksčiau. Tuomet galėsite ramiai planuotis kitas svarbias savo didžiosios vestuvių dienos detales.