Kelionėje privalu turėti fotoaparatą

Poilsinė kelionė

Tik keliaudami žmonės gali atrasti kažką naujo, nepažinto, neįprasto, nematyto. Tuos dalykus kiekvienas turėtų įamžinti savo fotoaparatu vien dėl to, kad atsiminimai išliktų tokie pat ryškūs ir po dešimties metų. Nors kai kuriems atrodo, kad padarytos fotografijos neturi naudos, darant jas laikas švaistomas veltui,  vis dėlto, šie žmonės klysta, kadangi tai neblėstantis turtas, kurį galima po daugelio metų parodyti savo vaikams, anūkams ir net proanūkiams.

poilsine-kelione

Kodėl fotografijos tokios ypatingos?

Fotoaparatu užfiksuota kiekviena poilsinė kelionė tampa tam tikra relikvija, kuri nenyksta. Fotografijos įamžina gamtos grožį, žmones, lankytinus objektus, istorinius paveldus ir viską, ką nori savo fotografijose matyti pats žmogus. Norint padaryti gražią nuotrauką nereikia laukti ypatingos akimirkos ar gražaus momento – gamta savaime yra graži, o kas yra joje – tuo labiau. Gražiausios fotografijos yra fiksuotos visiškai netyčia, todėl poilsinės kelionės metu pyškinkite fotoaparatu net netaikydami specialiai į kažką, tiesiog mėgaukitės tuo, ką darote.

Kiekvienoje kelionėje privaliu turėti fotoaparatą, nes gali būti, kad daugiau žmogus toje šalyje gal jau niekada neapsilankys. Keliaujant į egzotinę šalį, poilsinė kelionė tampa dar įdomesnė, kadangi europiečiams egzotika yra tikras lobis. Europiečius traukia ne tik egzotinės šalys, bet ir jose gyvenantys žmonės. Savo fotoaparato objektyvu turistas gali užfiksuoti netgi daugiau, nei nori pats. Juo galima įamžinti vietinius žmones, tų žmonių kasdieninius gyvenimo įpročius, darbus, kuriuos jie dirba kiekvieną dieną. Reikia nepamiršti ir kultūros, papročiu, tam tikrų tradicijų – pavyzdžiui, švenčių, švenčiamų tiesiog miesto aikštėse, senamiesčiuose. Fotoaparatu fiksuotos akimirkos neblėsta dar ilgai, tačiau atmintis po truputį nyksta. Kelionėje pamatyti gamtos vaizdai, kalnai, kažkur virš pievos lekiojantis erelis ar gatvėje sutiktas šuniukas, kuris suteikė daug džiaugsmo, po kurio laiko gali užsimiršti, tačiau užfiksuojant tai nuotraukose, žmogus jas žiūrėdamas gali vėl iš naujo patirti kelionę.

poilsine-kelione

Kiekviena poilsinė kelionė nusipelnė būti užfiksuota fotografo rankos. Juk kelionėje tikrai nutinka pačių įvairiausių įvykių, o dažniausiai ir šalis būna ypatingai graži, nuostabi, todėl jos neįamžinti nuotraukose būtų didelė netektis.