Kokios garsenybės kilusios iš Švedijos

Švedai garsėja daug kuo – šiandien šalis gali pasigirti pavyzdinga politine ir ekonomine situacija, o praeityje šioje šalyje gimė daug populiarių ir visą pasaulį užvaldžiusių muzikos grupių kaip ABBA ir kitos, o dar kiek seniau šalis garsėjo puikiu kinu. Tad kuo pasigirti Švedija tikrai turi. Jeigu jūsų skrydis į Švediją jau suplanuotas, kad būtų įdomiau ir smagiau laukti atostogų, siūlome pasidomėti, kokie žmonės kilo iš švedų tautos ir ką gyvenime svarbaus jie nuveikė.

  • PewDie Pie – tai šiandien bene garsiausias jauniausias švedas. Tačiau jį žino ne visi. Šis vaikinas yra garsus Youtube žvaigždė ir milijonus sekėjų jo paskyra užsitarnavo dėl vaikino gebėjimo juokingai pasakoti apie video žaidimus.
  • Ingmar Bergman. Šis garsus švedų kilmės režisierius į pasaulį išleido ne vieną kultinį filmą. Jo juostos dvelkia melancholija ir skandinavišku žvarbumu, tačiau tai ir yra, kas daro jo meną vertinamu kino istorijoje.
  • Ingrid Bergman – ši aktorė kraujo ryšiais nesusijusi su prieš tai aprašytu režisieriumi. Tačiau ir jos karjera yra ne ką mažesnė. Visi žinome Holivudo legendą „Kasablanką“? Ingrid Bergman čia atliko vieną pagrindinių rolių.
  • Alfredas Nobelis. Pasirodo garsiosios Nobelio premijos kilo dėl šio asmens pastangų. Šis švedų mokslininkas ir dinamito išradėjas įsteigė savo vardo premiją mirties testamentu, kur liepė savo paliktą turtą panaudoti premijoms.
  • Kirsten Dunst. Ši aktorė yra švedų kilmės, nes jos motina taip pat kilo iš amerikos švedų šeimos.
  • Jake Gyllenhall- tai aktorius, kurio tėvas gimė kilmingoje Gyllenhaal šeimoje. Tad šios aktoriaus tautybė tikrai yra ne vien amerikiečio, bet ir kilmingo švedo.

Norite pamatyti kaip visos, sąraše esančios garsenybės gyveno iš tiesų? Pigūs lėktuvų bilietai į Stokholmą, Švediją yra puiki galimybė tai padaryti.